Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναίρεση στο βούλευμα για τα στημένα παιχνίδια


Αναίρεση στο βούλευμα για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, με το οποίο οι περισσότεροι κατηγορούμενοι απαλλάσσονταν από βαριά αδικήματα, άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου
Πάγου.
Το βούλευμα είχε εκδοθεί στις 8 Νοεμβρίου και παρέπεμπε σε δίκη 28 άτομα από το χώρο του ποδοσφαίρου που φέρονται να σχετίζονται με στημένους αγώνες.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης που σύμφωνα με την κρίση του δικαστικού συμβουλίου παραπέμπεται κατά πλειοψηφία για παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με στόχο τον επηρεασμό αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα και σύσταση συμμορίας, ενώ το αρχικό κατηγορητήριο ήταν πολύ βαρύτερο.
Στην εκπνοή της προθεσμίας που δίνει ο νόμος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης αφού πρώτα μελέτησε το σχετικό φάκελο άσκησε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος για νομικούς λόγους. 
Πλέον τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που είτε θα κάνει δεκτό το βούλευμα ως έχει είτε θα ξαναγυρίσει την υπόθεση στο συμβούλιο Εφετών προς νέα κρίση.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια