Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημητριακά ολικής άλεσης: Είναι κατάλληλα για τα παιδιά;



Η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, έναντι των αντίστοιχων επεξεργασμένων, συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Ειδικότερα, τα προϊόντα ολικής άλεσης διαθέτουν υψηλότερα ποσά θρεπτικών συστατικών, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση, βοηθούν στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο και προάγουν το αίσθημα κορεσμού, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τον έλεγχο πρόσληψης τροφής και κατ’ επέκταση τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Είναι πιθανό πολλοί γονείς να θεωρούν ότι τα παραπάνω οφέλη αφορούν κυρίως τους «μεγάλους», με αποτέλεσμα να μη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης από τα παιδιά. Σε αυτό, μπορεί επίσης να συμβάλλει και μια ενδεχόμενη δυσκολία αποδοχής των εν λόγω επιλογών από τα παιδιά, καθώς μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστικά για εκείνα.


Στην πραγματικότητα, οι ευεργετικές δράσεις της κατανάλωσης δημητριακών ολικής άλεσης, αφορούν όλες τις ηλικίες και συνεπώς η επιλογή τους θα πρέπει να ενθαρρύνεται από νωρίς, καθώς μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη, τόσο για τη φυσιολογική ανάπτυξη και την πρόληψη διαταραχών που εμφανίζονται συχνά στην παιδική ηλικία, όπως για παράδειγμα η δυσκοιλιότητα, όσο και για τη μακροχρόνια διατήρηση της υγείας και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Από την άλλη, οι γονείς δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως τα παιδιά διανύουν μια κρίσιμη περίοδο για τη διαμόρφωση της διατροφικής τους συμπεριφοράς, κατά την οποία υιοθετούν συνήθειες που θα διατηρήσουν σε όλη τους τη ζωή. Συνεπώς, όσο πιο νωρίς αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για τη μελλοντική τους υγεία.


Πηγή: neadiatrofis.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια