Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Αδικία έξις υπεροπτική νόμων» - Ο Ραγκούσης για το Βασίλη Βαρελά


Δημοσιεύουμε δήλωση του Φραγκίσκου Ραγκούση: Ο Βασίλης Βαρελάς είναι ακόμα ένα θύμα της προσπάθειας δαιμονοποίησης του «νόμου Παρασκευόπουλου». Με μία αίολη κατηγορία που
κανένας Δικαστής που τιμά το λειτούργημά του δεν θα μπορέσει να τον καταδικάσει, βρίσκεται προφυλακισμένος εκ νέου στις Φυλακές Κορυδαλλού. Με ποσοστό αναπηρίας 85% και το ρολόι της ζωής του να μετρά δυστυχώς αντίστροφα ο χρόνος μετρά διπλά εναντίον του αφού ο εγκλεισμός του επιβαρύνει όλο και περισσότερο την υγεία του και ακόμα και το Νοσοκομείο των Φυλακών δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων όσον αφορά την κράτηση ατόµου µε σοβαρή αναπηρία, θεωρώντας ότι «αυτή συνιστά εξευτελιστική μεταχείριση αντίθετη στο άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου, όταν γίνεται σε συνθήκες ακατάλληλες για τον βαθµό και το είδος της αναπηρίας, µε δυσµενείς συνέπειες για την εξυπηρέτηση αναγκών της καθηµερινότητας του κρατουµένου και την υγεία του». Σε περιπτώσεις όπως του Βαρελά δε, από τις ελάχιστες καταγεγραμμένες με τόσο υψηλό ποσοστό αναπηρίας, έχει αποφανθεί ότι «σε «ειδικές περιπτώσεις», κατά τις οποίες η κατάσταση της υγείας του κρατουµένου είναι «παντελώς ασυµβίβαστη» µε την κράτησή του, το άρθρο 3 δύναται να απαιτεί την αποφυλάκιση του εν λόγω προσώπου υπό ορισµένες προϋποθέσεις».
Έχοντας πλέον πάρει την μεγάλη απόφαση να ξεκινήσει απεργία πείνας, όχι για εκβιασμό όπως πολλοί θα προτρέξουν να πουν, αλλά σαν έσχατο μέσο κραυγής και απόγνωσης, οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από το αίτημα του καθώς κάθε περίπτωση είναι μοναδική και τέτοιες καταστάσεις αποτελούν ξεκάθαρα πληγή στο δικαιϊκό μας σύστημα.
Φραγκίσκος Ραγκούσης 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια