Ψυχίατρος του πανεπιστημίου Γέιλ προειδοποιεί για τον Αμερικανό Πρόεδρο – Τι υποστηρίζει;Όλο και πιο ασταθής διανοητικά γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που βάζει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, προειδοποιεί ψυχίατρος του Πανεπιστημίου Yale.

Η προειδοποίηση της δόκτορος Δρ. Μπάντι Λι  που δημοσιεύθηκε μέσω επιστολής της προς τους New York Times, ζητά από το λαό και τους νομοθέτες να απαιτήσουν ψυχολογική εξέταση του Τραμπ.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε μετά το tweet του προέδρου με βίαια βίντεο ακροαριστερής ομάδας στη Βρετανία, του χαρακτηρισμού της γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Γουόρεν ως «Ποκαχόντας» κατά τη διάρκεια τιμητικής τελετής για τους ήρωες Ινδιάνους Νάβαχο κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έγινε στο Λευκό Οίκο, αλλά και του δημοσιεύματος των Times σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως κασέτα που τον εμφανίζει να μιλά για «χούφτωμα» γυναικών μπορεί να ήταν ψεύτικο, παρά το ότι σε προηγούμενη δήλωσή του είχε παραδεχθεί τη γνησιότητα του βίντεο.

Στην επιστολή της αναφέρει πως «χιλιάδες» επαγγελματίες του τομέα της ψυχικής υγείας ανησυχούν βαθύτατα για τη διανοητική κατάσταση του κ. Τραμπ.  Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει ομάδα, με την ονομασία «Εθνικός Συνασπισμός Ανήσυχων Ειδικών Ψυχικής Υγείας».

«Όλοι συμφωνούν πως είναι επικίνδυνος», τόνισε στο CNBC, όπου επίσης είπε πως όταν διοργάνωσε ένα συνέδριο τον περασμένο Απρίλιο στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ σχετικά με τους ηθικούς κανόνες επί της συζήτησης για τη διανοητική υγεία του Τραμπ δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της.

Στην επιστολή της στους New York Times αναφέρει μεταξύ άλλων: «αυτή τη στιγμή βλέπουμε περισσότερα από τη συνήθη ασταθή κατάστασή του -μάλιστα, βλέπουμε ένα μοτίβο αντιρρόπησης: αυξημένη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, εμφανή σημάδια αστάθειας και απρόβλεπτης συμπεριφοράς και μια έλξη προς τη βία ως τρόπου αντιμετώπισης».

«Τα χαρακτηριστικά αυτά θέτουν τη χώρα μας και τον κόσμο σε εξαιρετικό κίνδυνο», επισήμανε η ειδικός και πρόσθεσε: «Κανονικά, ακολουθούμε μια διαδικασία ρουτίνας για για τη θεραπεία ατόμων που είναι επικίνδυνα: περιορισμός, απομάκρυνση από την πρόσβαση σε όπλα και επείγουσα αξιολόγηση».

«Δεν έχουμε μπορέσει να το κάνουμε αυτό λόγω της θέσης του κ. Τραμπ ως προέδρου. Όμως η εξουσία της προεδρίας και ο τύπος του οπλοστασίου στο οποίο έχει πρόσβαση θα πρέπει να εγείρουν μεγαλύτερη ανησυχία, όχι λιγότερη».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Καλούμε το λαό και τους νομοθέτες αυτής της χώρας να πιέσουν για μια επείγουσα αξιολόγηση του προέδρου, για την οποία βρισκόμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης ξεχωριστού αλλά ανεξάρτητου πάνελ ειδημόνων, ικανών να πληρούν και να υλοποιούν όλα τα ιατρικά πρότυπα της φροντίδας».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμα απαντήσει σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό των δηλώσεων της κας Λι.


Πηγή: newmoney.gr
_