Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον νέο πρόεδρο των δικηγόρων


Αναδημοσιεύουμε από το Facebook: Με την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και Μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΘ κ. Καλυψώ ΓΟΥΛΑ πραγματοποίησαν συνάντηση Μέλη του Ενωτικού
Κινήματος Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης με παρουσία και εκλεγμένου από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ, για τη συζήτηση θεμάτων που απασχολούν ευρύτερα τους Αστυνομικούς σε σχέση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενόψει των νέων δεδομένων που έχει επιφέρει η νέα νομοθεσία για τις μετακινήσεις των Αστυνομικών. Ενημερώθηκε η κ. Καλυψώ ΓΟΥΛΑ ότι οι Αστυνομικοί βάσει και της ισχύουσας νομοθεσίας θεωρούνται πάντοτε πως βρίσκονται σε μόνιμη διατεταγμένη υπηρεσία για την πάταξη του εγκλήματος και για οποτεδήποτε χρειαστεί η άμεση παρέμβασή τους (ν. 1481/84 και ν. 4249/14), πως είναι κοινωνικό αγαθό η ασφάλεια του πολίτη και των δημοσίων συγκοινωνιών των ΜΜΜ, καθώς και ότι πολλοί συνάδελφοι καθημερινά διατάσσονται σε εκτέλεση υπηρεσίας σε διάφορες τοποθεσίες εντός Νομού Θεσσαλονίκης, οπότε το ισχύον παλαιότερο σύστημα των μετακινήσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων θα πρέπει να συνεχιστεί.
Επίσης, τα Μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν με τον νέο Πρόεδρο του Δικηγορικου Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιο ΚΟΥΤΣΟΧΗΝΑ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του βέβαια από Ιανουάριο 2018, στην οποία σημειώθηκε ότι θα πρέπει τα οποιαδήποτε προβλήματα και προκύπτουν στο Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς και στις Υπηρεσίες μας κατά τη διενέργεια της προανάκρισης και των αυτοφώρων αδικημάτων, να τα συζητήσουμε και να υπάρχει καλή συνεργασία των Αστυνομικών με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΚΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
_