Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μέχρι την Παρασκευή η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας


Προθεσμία έως το τέλος του μήνα έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με web banking και μέχρι την Παρασκευή (29.12.2017) μέσω τραπεζών.


Όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας αλλά να καταθέσουν τις πινακίδες θα πρέπει να προσέλθουν έως την Παρασκευή στην οικεία εφορία προκειμένου να το πράξουν.

Το συνολικό ποσό που καλούνται και εφέτος να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
Τέλη κυκλοφορίας: Η διαδικασία

Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήρια μέσω του δικτυακού τόπου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο taxis που διαθέτει κάθε φορολογούμενος αλλά και χωρίς τους κωδικούς με την χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και του αριθμού κυκλοφορίας.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αν δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα επιβάλλεται πρόστιμο που είναι ίσο με το ποσό των τελών που αναλογούν στο όχημα. Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.
Κατάθεση πινακίδων

Η κατάθεση πινακίδων γίνεται αποκλειστικά με χειρόγραφο τρόπο και την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τρίτο.

Είναι πιθανό να δοθεί, έστω και άτυπα παράταση, αλλά κανείς δεν μπορεί αυτό το να το πει μετά βεβαιότητας. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για το αν θα δοθεί παράταση για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας αν και δεν το αποκλείουν ακόμη. Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι είθισται κάθε χρόνο να γίνεται μια ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση πινακίδων αλλά όχι για την πληρωμή των τελών.

πηγή:   newsit

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια