Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα νέα της ΥΑΤ - από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών


Για ακόμα μία φορά μακαρίζουμε την τύχη μας που δεν θρηνήσαμε θύματα. Ακόμα ένα περιστατικό ένοπλης επίθεσης εναντίον διμοιρίας προστέθηκε σε έναν κατάλογο που δυστυχώς ολοένα και
μεγαλώνει.
Τον Γενάρη του 2017 τα είπαμε, προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη αλλά δεν ίδρωσε κανένα αυτί. Τώρα είχαμε και πάλι τα ίδια. Ένας «τύπος» πυροβόλησε τους σκοπούς της διμοιρίας στη Χαρ. Τρικούπη 19:30 το απόγευμα με διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς στο σημείο αδιαφορώντας για οτιδήποτε εκτός από το στόχο του. Να σκοτώσει Αστυνομικό.
Ο στόχος πάντα είμαστε εμείς. Όχι τα γραφεία του κόμματος ή οτιδήποτε άλλο.
Για ακόμα μια φορά λοιπόν είχαμε τα ίδια από όλους. Ευχολόγια, αόριστες καταδίκες της βίας κλπ. να περάσει και αυτό να το ξεχάσουμε κι αν ξαναγίνει βλέπουμε.
Έχει μπει κανείς στον κόπο να αναλύσει γιατί γίνεται αυτό; Θα σταματήσουμε να βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Η δική μας ανάλυση έχει ως εξής:

-              Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.
-              Η βία στη συγκεκριμένη περιοχή κλιμακώνεται συνεχώς εδώ και πολύ καιρό.
-              Αυτός ή αυτοί που κάνουν τις επιθέσεις νιώθουν πανίσχυροι μέσα στα Εξάρχεια. Κάνουν ότι κάνουν και θεωρούν ότι δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς.
-              Οι σταθερές δυνάμεις είναι στόχοι και μάλιστα πολύ εύκολοι.

Άλλη ανάλυση δεν μπορούμε να κάνουμε καθώς δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες. Θα επιμείνουμε όμως και από αυτή τη στήλη στα βασικά αιτήματα της Ένωσής μας.

             Άμεση απομάκρυνση της διμοιρίας από τη Χαρ. Τρικούπη.
             Άμεση επανεξέταση όλων των σταθερών στόχων.
             Άμεση εφαρμογή του Π.Δ. 141/1991 που αφορά τις στατικές φυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Υπουργικής Απόφασης για τη Δ.Α.Ε.Α. που ορίζει την αποστολή της Υπηρεσίας.

Τα διατυπώσαμε όλα στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Υ.Α.Τ.
Μία συγκέντρωση με πολύ κόσμο, με βουβή οργή και αγανάκτηση.
Τα είπαν οι ίδιοι οι συνάδελφοι στην Ηγεσία. Πλέον ουδείς έχει δικαίωμα να κάνει τον ανήξερο. Ουδείς!!!
Προφανώς θα προσφύγουμε πάλι στη Δικαιοσύνη, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αν δεν δώσουν λύσεις, θα κλιμακώσουμε και τις αντιδράσεις μας.
Η συγκέντρωση ήταν μια αρχή!!!

Υ.Γ.1: Όποιος νομίζει ότι θα σταματήσουν οι ενέργειές μας θα γελαστεί.
Υ.Γ.2: Βγήκε μια διαταγή για ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. Το αποτέλεσμα σχεδόν ανύπαρκτο. (Περίπου 20 συνάδελφοι από όλη τη Γ.Α.Δ.Α. ζήτησαν να έρθουν στις διμοιρίες)
Ας καταλάβουν όλοι ότι μόνη λύση είναι η τροποποίηση του Π.Δ. των μεταθέσεων ώστε να ενισχυθεί η υπηρεσία με νεοεξερχόμενους συναδέλφους. Και αυτό το αίτημά μας θα συνεχίσουμε να το θέτουμε προς την Ηγεσία μέχρι να δοθεί λύση.

Υ.Γ.3: Η συμμετοχή στη διαμαρτυρία ήταν συγκινητική από τους συναδέλφους που υπηρετούν στις κλούβες. Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά αυτοί που πρέπει να ακούσουν και να πάρουν αποφάσεις, θα το κάνουν.


Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ Αναστάσιος, ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΣ Γεώργιος , ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΣΦΥΡΛΑΣ Απόστολος, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος , ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ηλίας, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΓΑΡΔΙΚΗΣ Δημήτριος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος

το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια