Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Οπλοστάσιο με καλάσνικοφ και αρχαία «ξεσκέπασαν» οι Αρχές

Ξαφνικα, πλημμύρισε από αστυνομικούς του τμήματος Φαιστού και της Ο.Π.Κ.Ε. μια περιοχή του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για έρευνες στα σπίτια και τις αποθήκες δυο υπόπτων για παράνομη οπλοκατοχή και αρχαιοκαπηλία.
 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθησαν ένας 51χρονος και ένας 69χρονος καθώς στους χώρους που χρησιμοποιούν βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες, ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής,  527 φυσίγγια και τρεις κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, βραδύκαυστο φυτίλι και ένα μαχαίρι.
 

Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ακόμη τέσσερα αρχαία νομίσματα, τα οποία παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και εξετάζονται για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν, ενώ ερευνάται η προέλευσή τους. Οι δράστες παραπέμπονται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων. Τα πυροβόλα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες.

Πηγή: tempo24news.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια