Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε υψηλό πυρετόΤις περισσότερες φορές, όταν έχετε υψηλό πυρετό, σίγουρα δεν έχετε καθόλου όρεξη για φαγητό.

Δεν μπορούμε, όμως, ειδικά όταν είμαστε σε αυτήν την κατάσταση, να στερούμε από τον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά και υγρά που χρειάζεται για να επανέλθει ταχύτερα.

Εξάλλου είναι τοις πάσι γνωστόν ότι όταν έχουμε πυρετό πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, να τρώμε κοτόσουπες, φρέσκους χυμούς και φρούτα.

Ποιες είναι όμως οι απαγορευμένες τροφές;
  1. Κόκκινο κρέας, επειδή είναι δύσπεπτο
  2. Junk food και έτοιμα γεύματα: Τροφές με μεγάλες ποσότητες λιπαρών αφού στην πλειοψηφία τους περιέχουν μεγάλες ποσότητες τρανς λιπαρών ή υδρογονωμένων ελαίων.
  3. Τηγανητές ή επεξεργασμένες τροφές: Καλό θα είναι να αποφεύγετε τις συγκεκριμένες τροφές κυρίως όταν έχετε υψηλό πυρετό.
  4. Μη παστεριωμένο γάλα
  5. Αναψυκτικά
  6. Αλκοόλ
  7. Καφές και τσάι
  8. Γλυκά και γενικά τροφές με πολλή ζάχαρη καθώς νέες έρευνες  έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα και γενικά τα γλυκά μπορούν να αυξήσουν τον πυρετό αλλά και τη διάρκειά του.
  9. Αβγό: Μπορεί να μην έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά αλλά όταν έχετε υψηλό πυρετό καλό είναι να μην τρώτε αβγό.

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί συστήνουν να μειώσετε γενικά την πρόσληψη των τρανς λιπαρών εξετάζοντας τους πίνακες των συστατικών, που αναγράφονται στα συσκευασμένα τρόφιμα.


Πηγή: healthreport.gr
_