Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η νομοθέτηση του «πενθημέρου» - του Κωνσταντίνου Χύτα


Με το ν.4472/2017, που έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2017, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου εργασία δεν σχετίζεται πλέον με το χρόνο εργασίας, αλλά με την
αποδεδειγμένη εργασία πέραν των πέντε (5) ημερών της εβδομάδας, για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Συγκεκριμένα το Άρθρο 127 παρ. δα του ν.4472/2017 αναφέρει: "Στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή), το οποίο λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών αποδεδειγμένα εργάζεται πέραν των πέντε (5) ημερών την εβδομάδα, χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των σαράντα έξι ευρώ (46) για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης".
                          ‘‘ Η ΕΛ.ΑΣ. «πουλάει» μόνο στα κακά της’’
Βρέθηκε βραδινές ώρες της 03/11/2017 από Αστυνομικούς του Ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας, η ανήλικη που είχε διαφύγει από σκαλωσιές από τη Γ.Α.Δ.Α., το απόγευμα της ίδια μέρας. Φυσικά δεν επρόκειτο για απόδραση καθώς δεν ήταν κρατούμενη, αλλά είχε τεθεί σε καθεστώς «προστατευτικής φύλαξης». Είναι λοιπόν δυνατόν κάποιος συνάδελφος ο οποίος έχει στη βάρδιά του ένα σωρό υπηρεσιακές ενέργειες να κάνει, να έχει στο νου του συνεχώς και για μέρες, ένα άτομο το οποίο επειδή δεν υπάρχει ειδικός χώρος παραμονής του (άραγε ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;;;), αυτό περιφέρεται στο χώρο ελεύθερα (αφού δεν είναι κρατούμενος;)
 Ένα συγχαρητήριο όμως στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, δεν ακούσαμε από τις λαλίστατες κατά τα άλλα ιστοσελίδες, blogs, ειδήσεις και εκπομπές! Αλλά ξέχασα, η ΕΛ.ΑΣ. «πουλάει» μόνο στα κακά της.
Υ.Γ.1. Αλήθεια οι σκαλωσιές ποιο σκοπό εξυπηρετούν τόσο καιρό γύρω από το κτίριο και δεν προχωρούν γοργά οι εργασίες ανακατασκευής του ;;;

Υ.Γ. 2 Το Κράτος γιατί δεν έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση ειδικού χώρου ώστε να φιλοξενούνται τα παιδάκια τα οποία έχουν τεθεί σε «προστατευτική φύλαξη»;;;  Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων το έχει αιτηθεί πάντως εδώ και καιρό με αναφορές γνωστοποίησης του προβλήματος.

Κωνσταντίνος Χύτας
Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

από την εφημερίδα "Σύγχρονη Αστυνομία"









_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια