Μία λεπτομέρεια στερεί το πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα από αστυνομικούς

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΄Ενωσης Αστυνομικών Νότιας Δωδεκανήσου: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε την ορθή κυβερνητική απόφαση για την εφάπαξ καταβολή, ειδικού
πρόσθετού κοινωνικού μερίσματος  έτους 2017 σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών περιοχών, η οποία εμπράκτως αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.
Την συγκεκριμένη αποζημίωση δικαιούνται τον σύνολο των συναδέλφων μας που υπηρετούν στις πολύπαθες αυτές περιοχές. Δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Αστυνομικών δεν κατάφερε να υποβάλει την σχετική αίτηση καθώς ως προϋπόθεση για την απόδειξη του μονίμου της διαμονής ήταν η υποβολή της φορολογικής δήλωσης στην  Δ.Ο.Υ. Ρόδου με αποτέλεσμα να απορρίπτονται από το σύστημα το οποίο δεν τους επέτρεπε την Υποβολή.  
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το σύνολο των Αστυνομικών που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές δεν κατάγονται από αυτές και η παραμονή τους εκεί είναι κατά μέσο όρο για δύο με τρία χρόνια. Είναι λογικό λοιπόν οι περισσότεροι να επιλέγουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις στους τόπους καταγωγής τους έως ότου οριστικοποιηθεί ο τόπος διαμονής  τους.  Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαμένουν μόνιμα στα ακριτικά νησιά που υπηρετούν. 
Καλούμε λοιπών τους αρμόδιους να παρακάμψουν αυτά τα τεχνάσματα τα οποία εξαιρούν τους Αστυνομικούς και τους αντιμετωπίζουν σαν πολίτες β΄ κατηγορίας.

Υπενθυμίζοντας τους ότι, ΦΥΛΑΜΕ  ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και απαιτούμε αναγνώριση!!!          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος                                                           Ο   Γεν. Γραμματέας

  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                                           ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος _