Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακαλεί ξανά ο ΕΟΦ βρεφικό γάλα



Στην συμπληρωματική ανάκληση πέντε επιπλέον παρτίδων βρεφικού γάλακτος για προληπτικούς λόγους προχώρησε ο ΕΟΦ.

Μετά από μετά από σχετική ενημέρωση του παραγωγού για περισσότερες παρτίδες, ο ΕΟΦ εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Υπενθυμίζουμε ότι η ανάκληση είχε ξεκινήσει μετά τη σχετική ανακοίνωση των Γαλλικών Αρχών για περιστατικά σαλμονέλωσης που συνδέονται με το εργοστάσιο παραγωγής Lactalis στην Craon (Mayenne) και που έχουν παραχθεί μετά τις 17/2/2017 και είχε αρχικά ανακοινωθεί με το από 11/12/17 σχετικό Δελτίο Τύπου του ΕΟΦ ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση».

Η συμπληρωματική ανάκληση του παραγωγού δεν αφορά σε άλλα προϊόντα της εταιρείας Frezyderm ABEE, αλλά ούτε και σε άλλα προϊόντα στην ελληνική αγορά, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Δείτε παρακάτω τις επιπλέον παρτίδες που ανακαλούνται:


Νωρίτερα η γαλλική εταιρεία Lactalis ανακοίνωσε την απόσυρση 720 παρτίδων βρεφικού γάλακτος και άλλων προϊόντων λόγω του κινδύνου μόλυνσης από σαλμονέλα.

«Η απόφαση που ελήφθη αφορά την ανάκληση από την αγορά του συνόλου των βρεφικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν ή συσκευάστηκαν στο εργοστάσιό μας στην Κραόν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Είναι πιο επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.


Πηγές: iatropedia.gr, newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια