Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γερμανικό ενδιαφέρον για επιστροφή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Όχι από Καμμένο

Γερμανικό ενδιαφέρον για επιστροφή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στο Documento.
Ο ίδιος εμφανίστηκε αρνητικός σ΄ αυτό το ενδεχόμενο. Ποιοι ενδιαφέρονται;

Το Militaire.gr έχει πληροφορίες για ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας Lurssen,μεγάλης ναυπηγικής εταιρείας που ασχολείται όχι μόνο με πολεμικά πλοία αλλά και με πολυτελή σκάφη αναψυχής. Ναυπηγεία που έχουν ιστορία από το 1875.

Οι Γερμανοί της Lurssen το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια πολύ έντονη κινητικότητα για να αγοράσουν ναυπηγεία σ΄ όλο το κόσμο. Ο Σκαραμαγκάς όσο κι αν προσπαθούν να τον απαξιώσουν είναι από τα ναυπηγεία-φιλέτο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Γερμανών της Lurssen ήταν και είναι το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Η εμπειρία μας από τη γερμανική διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν είναι η καλύτερη και η πιθανή επιστροφή γερμανικών συμφερόντων σ΄ αυτά θα αντιμετωπιζόταν με καχυποψία.

Η αναφορά του ονόματος του Γιώργου Πατεράκη στη Βουλή, που στο παρελθόν είχε αναμιχθεί σε εξοπλιστικά προγράμματα γερμανικών συμφερόντων και τώρα έχει ρόλο επιχειρηματικού συμβούλου,μάλλον επιβεβαιώνει τις ανησυχίες τους.

Ίσως γι΄ αυτό πριν μερικές μέρες και πριν γίνει η συζήτηση στη Βουλή, ο Γερμανός πρέσβης είχε ενημερώσει την ελληνική πλευρά ότι η Lurssen προς το παρόν δεν θα υποβάλλει κάποια πρόταση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πρόφαση γι΄αυτή την απόφαση είναι μια εξαγορά που επιχειρούν οι Γερμανοί στην Αυστραλία.

Τι είπε ο Καμμένος στο  Documento με αφορμή τα όσα υποστήριξε στη Βουλή για απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε, το οποίο αποδίδει στον Γ.Πατεράκη,που απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη:

“Οχι με απείλησε και το έκλεισε. Μάλιστα το τηλέφωνο ήταν εταιρικό όπου κατεβάζοντας από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον σκοπό της μονοπρόσωπης εταιρείας βλέπει κανείς όπ είναι αντισταθμιστικά ωφελήματα στην άμυνα. Εξάλλου ξέρουμε και την εμπλοκή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Και το θέμα είναι γιατί να το κάνουν αυτό και ποιες οι σχέσεις τους με τον κ.Πατεράκη. Καταρχάς θα δούμε αν υπάρχει σχέση του κ. Πατεράκη με τον κ.Σφακιανάκη ή κάποιους άλλους Το θέμα είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια να περάσουν πάλι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε γερμανική εταιρεία. Να ξανακάνουν δηλαδή ό,τι έκαναν με τον Σάφα Αυτό δεν θα το επιτρέψω εγώ ως ΥΠΕΘΑ. Πρέπει λοιπόν ο Καμμένος να φύγει από το υπουργείο και αντιλαμβάνεστε ότι τα συμφέροντα όλων αυτών τέμνονται”.

πηγή: militaire

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια