Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήραν τα πτυχία τους 91 απόφοιτοι ΤΕΜΕΣ


Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους (91) συνολικά απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.). Οι τελετές αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν
χθες (01 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.
Στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στις Αχαρνές Αττικής, στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος
T α πτυχία στους (61) απόφοιτους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στα (3) στελέχη του Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου, απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Τόσκας, ο οποίος - μεταξύ άλλων - στο χαιρετισμό του ανέφερε:
«…… Αστυνόμοι Α’ και Β’, οι οποίοι αποφοιτάτε σήμερα από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης. Έχετε
αποκτήσει αρκετές γνώσεις ώστε να προσφέρετε περισσότερο στην κοινωνία, στον Έλληνα πολίτη, στην Ελληνική Αστυνομία με περισσότερα εφόδια, με περισσότερη γνώση και εμπειρία και να επανδρώσετε έτσι και τα επιτελεία αλλά και τις διοικητικές θέσεις, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον, ένα περιβάλλον πραγματικής ασφάλειας, ένα περιβάλλον τέτοιο που να υπηρετεί τον πολίτη πραγματικά και όχι στα λόγια, γιατί υπηρέτες του ελληνικού λαού, υπηρέτες του πολίτη είσαστε, είμαστε και δεν ισχύει το αντίστροφο.
Αυτή είναι η κανονική σειρά που επιβάλει το Σύνταγμα, ο πολιτισμός μας, η δημοκρατία μας και οι κανόνες της δημοκρατίας, γιατί υπάρχουν κανόνες στη δημοκρατία - κύρια στην δημοκρατία υπάρχουν κανόνες - οι οποίοι πρέπει να τηρούνται, αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει και δεν μπορεί να προσφέρει το δημοκρατικό πολίτευμα αυτά τα οφέλη, τα οποία προσφέρει και τα οποία είναι σύμφωνα με τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας και με τα ελληνικά και ευρωπαϊκά ιδεώδη.
Θέλω να σας ευχηθώ καλή πορεία στο αστυνομικό Σώμα. Καλή πορεία και με προσφορά στις υπηρεσίες, τις οποίες θα στελεχώσετε και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά σας επ’ ωφελεία του κοινού καλού. Σας ευχαριστώ »
Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, – μεταξύ άλλων – υπογράμμισε:
« …..Ο βαθμός του Αστυνόμου Α΄, τον οποίο, επαξίως, ορισμένοι από τους αποφοιτούντες ήδη φέρετε και οι υπόλοιποι σύντομα θα φέρετε και ο ρόλος με τον οποίο ο βαθμός αυτός συναρτάται, έχουν καθοριστική σημασία για τη διοικητική αλλά και την επιχειρησιακή λειτουργία του Σώματος.
Υπό την έννοια αυτή, η αποφοίτησή σας από Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και η επάνοδός σας ως ανώτεροι, πλέον, αξιωματικοί στις Υπηρεσίες σας, δεν αποτελεί μια απλή, υπηρεσιακή μεταβολή.
Ούτε, βεβαίως, η προφανής αναβάθμιση της υπηρεσιακής - επαγγελματικής σας προοπτικής, με την ένταξή σας στην κατηγορία των ανωτέρων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί αποκλειστική, προσωπική σας υπόθεση.
Γιατί, η Ελληνική Αστυνομία μέσω και της δικής σας επαγγελματικής προοπτικής, μέσω του έργου και των προσπαθειών σας, μέσω των ικανοτήτων, των γνώσεων, της υπηρεσιακής απόδοσης αλλά και της κοινωνικής σας συμπεριφοράς, προσδοκά να αναβαθμίσει το επίπεδο, την εικόνα, το έργο και κατ’ επέκταση τη συνολική της προσφορά προς τη χώρα και την κοινωνία· μέσω της δικής σας προοπτικής επιδιώκει να διαμορφώσει και τη δική της πορεία προς το μέλλον…..
…..Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταφέρει να αποδείξει και να πείσει την κοινωνία πως έχει τις ικανότητες, τις δυνατότητες και τη βούληση να εκπληρώνει με επάρκεια την αποστολή της και να υπερασπίζεται με αποτελεσματικότητα τα δικαιώματα των πολιτών. Έχει καταφέρει να διατηρήσει και να ισχυροποιήσει τη συνοχή της, να συμφιλιωθεί με τον πολίτη, να σταθεί δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, να συνδυάσει ως αναπόσπαστα στοιχεία της αστυνομικής δράσης την αποτελεσματικότητα με τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία.
Μ’ αυτήν την παρακαταθήκη, έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις, ώστε εσείς, η «νέα γενιά» ανώτερων αξιωματικών από την οποία θα προκύψει η μελλοντική φυσική ηγεσία του Σώματος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τις ικανότητες που αναμφίβολα διαθέτετε να «οδηγήσετε» την Ελληνική Αστυνομία στο μέλλον, δίνοντας φυσική υπόσταση στο όραμά μας και διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις περαιτέρω αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Σώματος από τις επόμενες γενιές συναδέλφων που θα σας διαδεχτούν…»




Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο οποίος και έδωσε στους απόφοιτους Αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η κα. Ευρώπη Κοσμίδου ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, η κα. Ελευθερία Κεχαγιά ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, η κα. Χριστίνα Μελετιέ, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Ν.Α., Ευάγγελος Καφετζόπουλος, διδάσκοντες στη Σχολή καθηγητές, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και συγγενείς των αποφοίτων.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, στην τελετή παρέστησαν, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος, Διευθυντές Διευθύνσεων Κλάδων του Αρχηγείου και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.
Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, σε αντίστοιχη τελετή, τα πτυχία στους (27) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, απένειμε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, συνεπικουρούμενος από το Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.
Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομού Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Εθελοντισμού και Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, εκπρόσωποι δικαστικών - εισαγγελικών αρχών και συνδικαλιστικών φορέων, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή καθώς και συγγενείς των αποφοιτούντων Αξιωματικών.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παραβρέθηκαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας και Κοζάνης, Αστυνομικοί Διευθυντές Χρήστος Σιμούλης και Χαράλαμπος Θεοχάρης, αντίστοιχα και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μετεκπαιδεύσεις έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών - στελεχών του Σώματος, τη συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καθώς επίσης την έρευνα, μελέτη και ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού με στόχο τη δημιουργία ικανών ηγετικών στελεχών.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια