Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

53χρονη απατεώνας έκανε την αστυνομικό


Συνελήφθη, στις 30-11-2017 στο Μαρκόπουλο Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 53χρονη ημεδαπή
κατηγορούμενη για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
Ειδικότερα, η 53χρονη, περί τα τέλη Νοέμβρη, συστήθηκε σε έναν εκ των παθόντων ως αστυνομικός με αναληθή στοιχεία, ενημερώνοντάς τον ψευδώς σχετικά με την επιβολή προστίμου σε βάρος του αδελφού του, για παραβάσεις που αφορούν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του. Ακολούθως, τον έπεισε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των -6.000- προκειμένου με την ιδιότητά της και με νόμιμες διαδικασίες να μεσολαβήσει για την μείωση του προστίμου. Μάλιστα, για να γίνει ακόμη πιο πειστική η δράση της, σύναψε σχετική υπεύθυνη δήλωση καταβολής χρημάτων με τα στοιχεία του θύματος-ιδιοκτήτη.
Έπειτα, λίγες μέρες αργότερα, η δράστης απαίτησε εκ νέου από το θύμα επιπλέον το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, ως οφειλή του τελευταίου σε αυτήν για την αποπληρωμή του προστίμου ενώ τον απείλησε ότι θα προβεί σε φθορές του καταστήματος αν διαρρεύσουν πληροφορίες.
Τελικά, οι παθόντες αντιλαμβανόμενοι την εξαπάτηση σε βάρος τους, την κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και για τον λόγο αυτό, έπειτα από επιχείρηση στις 30-11-2017 στο Μαρκόπουλο, συνελήφθη η 53χρονη, αφότου παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.
Επιπλέον, στην κατοχή της, καθώς και στο όχημα της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         Πλαστά έγγραφα σχετιζόμενων με την υποτιθέμενη αποπληρωμή του προστίμου
·         Το χρηματικό ποσό των -2.400- ευρώ
·         Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
·         Δύο (2) φορητοί υπολογιστές
·         Υπεύθυνες δηλώσεις μεταξύ των οποίων και του θύματος
·         Πλήθος εγγράφων και σημειώσεων
·         Σφραγίδες
Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι η κατηγορούμενη κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για διάπραξη όμοιων αδικημάτων, προσποιούμενη ιδιότητες Δημόσιων Λειτουργών (Εισαγγελέα, Στρατιωτικό Δικαστή) και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Η συλληφθείσα, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων απάτης, συνεχίζεται.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια