Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις 22 Δεκεμβρίου οι πληρωμές των αστυνομικών με το νέο μισθολόγιο - Τι θα γίνει με τις κρατήσεις αναδρομικών και ΤΕΑΠΑΣΑ - Ποιοι δεν θα δουν μειώσεις, του Βασίλη Βράντζα


Το bloko.gr έλαβε και δημοσιεύει κείμενο ενημέρωσης για το νέο μισθολόγιο, άμεσης πλέον εφαρμογής, που επιμελήθηκε ο πρόεδρος των αξιωματικών Αττικής Βασίλης Βράντζας, με
τίτλο επιλογής "Τα δεδομένα του νέου μισθολογίου".  


Η υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων, μακριά από λαϊκισμούς και παραπληροφόρηση, θεωρώ ότι είναι καθήκον όλων των θεσμικών οργάνων, και κυρίως των συνδικαλιστών. Επανερχόμενος στο θέμα του νέου μισθολογίου, το οποίο είχα θίξει σε προηγούμενο δημοσίευμά μου, έχω να επισημάνω προς ενημέρωση των συναδέλφων τα εξής:

Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από 01/01/2018 και θα πληρωθούμε σύμφωνα με αυτό την 22/12/2017. Στην μισθοδοσία Ιανουαρίου δεν θα γίνει καμία παρακράτηση των αναδρομικών ποσών του έτους 2017, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος παρακράτησης (δόσεις κτλ.), αλλά και για τεχνικούς λόγους. Επίσης η μισθοδοσία Ιανουαρίου θα ενσωματώνει και όλες τις μεταβολές (βαθμολογική εξέλιξη, αλλαγή κλιμακίων, κτλ.) που τυχόν επήλθαν στους συναδέλφους εντός του 2017.

Και το κυριότερο οι κρατήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και ιδίως του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. θα γίνουν άμεσα σύμφωνα με τις προτάσεις του Δ.Σ. αυτού, ακόμη και αν δεν έχει προλάβει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι οι μειώσεις μισθών για αυτούς που προσελήφθηκαν μέχρι την 31/12/1992 (όσοι προσελήφθηκαν από 01/01/1993 δεν θα έχουν καμία μείωση μισθών λόγω αυξημένων παρακρατήσεων, καθώς ήδη εδώ και χρόνια οι κρατήσεις γινόταν επί των συνολικών αποδοχών) θα είναι σημαντικά χαμηλότερες, περίπου στα επίπεδα, ίσως και παρακάτω, που είχα αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά μου και έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι είχαν αντίθετη άποψη και συμφωνούσαν με τα «τρομοκρατικά» σενάρια που έπαιξαν στα Μ.Μ.Ε. και στο διαδίκτυο, αναφέροντας ποσά των 200-300 και 400 ευρώ μειώσεων το μήνα, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό όλους τους συναδέλφους.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση το νέο μισθολόγιο δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του Σ.τ.Ε. και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.
   
                Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής
  Βασίλειος Βράντζας
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια