Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Αστυνομική ανασκόπηση για το 2017

Για ακόμη μια φορά ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το νέο έτος, με την ευχή να μη μας φέρει τα δυσάρεστα μαντάτα που μας επιφύλασσε η χρονιά που φεύγει. Γιατί η πικρή αλήθεια είναι ότι
στην Κρήτη το 2017 δεν έλειψαν τα στυγερά εγκλήματα... Εξάλλου, στο έτος που μας αφήνει εκδικάστηκαν και κάποιες σημαντικές υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν στο νησί μας τα προηγούμενα χρόνια.
Φυσικά, η πλέον πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε το 2017, τόσο την τοπική κοινή γνώμη, όσο και γενικότερα το πανελλήνιο, δεν είναι άλλη από αυτή της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η "Νέα Κρήτη" σάς παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχόλησαν, το χρόνο που μας αφήνει, το αστυνομικό και το δικαστικό ρεπορτάζ σε επίπεδο Κρήτης.
ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Οι έξι μήνες της ομηρίας και η λύτρωση
Έξι μήνες και δύο ημέρες. Τόσο διήρκεσε το μαρτύριο του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου του 2017, την ώρα που κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια απαγωγή που έχει σημειωθεί στα ελληνικά χρονικά. Αρχικά, οι απαγωγείς ζητούσαν από την οικογένεια Λεμπιδάκη την καταβολή του αστρονομικού ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είχαν ρίξει τις απαιτήσεις τους κάτω από τα 20 εκατομμύρια.
Ο επίλογος στην πρωτοφανή "οδύσσεια" του 53χρονου επιχειρηματία γράφτηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, με την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο, όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα της ομηρίας του ο Λεμπιδάκης. Εκτός από το άτομο που φυλούσε τον επιχειρηματία όταν έκανε το "ντου" η ΕΛ.ΑΣ. στη μάντρα, στις 2 Οκτωβρίου συνελήφθησαν έξι ακόμη άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μερικές εβδομάδες μετά, η Αστυνομία συνέλαβε ένα ακόμη άτομο, 39 ετών, το οποίο - όπως και οι υπόλοιποι επτά - προφυλακίστηκε μετά την απολογία του.
Λίγα 24ωρα μετά την επιτυχημένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, έγινε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα Χανιά, παρουσία - μεταξύ άλλων - του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβαλά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, η παρουσίαση της υπόθεσης. Όπως ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, κατά τη διάρκεια της ομηρίας του Λεμπιδάκη εντάχθηκαν νέα μέλη στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση που απήγαγε τον 53χρονο επιχειρηματία, ενώ υπήρξε και ανακατανομή των ρόλων που είχαν στην υπόθεση.
«(...) Οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2017, ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησης του απαχθέντος στην οργάνωση εντάχθηκαν και νέα μέλη, με ανακατανομή ρόλων και αποκλειστικό σκοπό την αρπαγή του παθόντος, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Από την έρευνα προέκυψε ότι, κατά την ακινητοποίηση του επιχειρηματία, οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό, ενώ κατά το χρόνο κράτησής του οι δράστες ήταν στον ίδιο χώρο με τον επιχειρηματία, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έφεραν όλοι την ίδια ενδυμασία και μιλούσαν ψιθυριστά, προκειμένου να αποφευχθεί η αναγνώρισή τους. Ο απαχθείς καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής του παρέμενε δεσμευμένος με αλυσίδα, η οποία κατέληγε είτε στο χέρι του είτε στο πόδι του. Συνολικά οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν πέντε διαφορετικούς χώρους (κρησφύγετα), τα οποία διέθεταν περιορισμένο χώρο, με καλυμμένα παράθυρα (...).
Όλο το χρονικό διάστημα της κράτησής του πραγματοποιήθηκαν 31 δραστικές επικοινωνίες, σχεδόν στο σύνολό τους με μηνύματα γραπτού κειμένου (SMS), 5 χειρόγραφες επιστολές του απαχθέντος, αλλά και ηλεκτρονικά δακτυλογραφημένες επιστολές από τους δράστες, καθώς και 3 βιντεοσκοπημένα μηνύματα του παθόντος (...)» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαγουδάκης.
ΡΟΓΔΙΑ

Η δολοφονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ
Τα ίχνη του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, πατέρα ενός 8χρονου αγοριού, χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου. Μέχρι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, οπότε και το άψυχο σώμα του αδικοχαμένου επιχειρηματία εντοπίστηκε στη Ροδιά Ηρακλείου, οι οικείοι του κατέβαλλαν απεγνωσμένη προσπάθεια για να βρεθεί ο αγαπημένος τους άνθρωπος, κοινοποιώντας την εξαφάνισή του στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σορός του Εμμανουήλ βρέθηκε πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του, όταν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ροδιάς ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς είχαν παρατηρήσει ένα αυτοκίνητο παρατημένο στην άκρη του δρόμου, με μισάνοιχτα τα παράθυρα, την ώρα που ο χιονιάς έπληττε την Κρήτη. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το σταθμευμένο Peugeot 106 του 39χρονου. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησαν να ανακαλύψουν το άψυχο κορμί του Εμμανουήλ, το οποίο βρισκόταν μπρούμυτα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητό του. Στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Ιάκωβου Εμμανουήλ εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα. Οι τρεις εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί. Πρόκειται για έναν 35χρονο, με τον οποίο ο αδικοχαμένος επιχειρηματίας είχε ανοίξει επιχείρηση στο Ηράκλειο μερικές εβδομάδες πριν χάσει τη ζωή του, καθώς και δύο νεαρούς 26 και 24 ετών. Στην υπόθεση εμπλέκεται και μια 31χρονη γυναίκα, η οποία είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ

Δραματικό τέλος στην υπόθεση Στίβεν Κουκ
Μετά από περισσότερα από 11 χρόνια, η πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου Βρετανού Στίβεν Κουκ, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί το Σεπτέμβριο του 2005 στα Μάλια, ολοκληρώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο. Στα τέλη Φεβρουαρίου, ανακοινώνεται ότι τα οστά που είχαν βρεθεί στα μέσα του μήνα, τυχαία, σε πηγάδι στα Μάλια, ανήκουν στο νεαρό Βρετανό. Μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε ο θάνατός του, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε στο πηγάδι.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Καμπάνα 54 χρόνων στον παιδόφιλο δάσκαλο
Στις αρχές Μαρτίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 54 ετών σε έναν 58χρονο δάσκαλο από τη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την πράξη της ασέλγειας σε βάρος συνολικά τεσσάρων ανήλικων παιδιών. Η υπόθεση είχε σκάσει σαν "βόμβα" στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας το Φεβρουάριο του 2016, όταν οι γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού άκουγαν σοκαρισμένοι μια φίλη τους να τους λέει ότι η μικρή τής εκμυστηρεύτηκε ότι ο δάσκαλος ήταν υπερβολικά διαχυτικός μαζί της. Ο εκπαιδευτικός ήταν δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας, ωστόσο παρέδιδε και μαθήματα κατ' οίκον στην 8χρονη και τον επίσης ανήλικο αδερφό της. Οι γονείς των παιδιών τρόμαξαν και αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφά κάμερα στο δωμάτιο όπου γίνονταν τα μαθήματα. Έτσι κι έγινε... Βλέποντας το οπτικοακουστικό υλικό που συλλέχθηκε, οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους και άμεσα προέβησαν σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του δασκάλου.
ΣΦΗΝΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ

Δις ισόβια για τη δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού
Στις 20 Μαρτίου του 2017, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου καταδικάζει σε δις ισόβια κάθειρξη δύο Κρητικούς 50 και 35 ετών, οι οποίοι δικάζονταν για τη φρικτή δολοφονία ζεύγους συνταξιούχων, το Φεβρουάριο του 2015, στο Σφηνάρι Χανίων. Το δικαστήριο επέβαλε και ποινή τετραετούς φυλάκισης σε έναν 48χρονο ντόπιο, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας. Πρόκειται για το γιο - από τον πρώτο γάμο - του 78χρονου άνδρα που δολοφονήθηκε μαζί με την 66χρονη σύζυγό του. Οι δύο καταδικασθέντες φέρονται να βασάνισαν και να χτύπησαν με μαχαίρι κι ένα κούτσουρο το ανδρόγυνο, με αποτέλεσμα και οι δύο ηλικιωμένοι να βρουν τραγικό τέλος.
Φονικό στα Ανώγεια

Νεκρός 23χρονος από συγγενικό χέρι
Ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων, ο 23χρονος Μανόλης Στρατάκης πέφτει νεκρός από τα πυρά στενών συγγενικών του προσώπων σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Απρίλιο η ΕΛ.ΑΣ., δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας 54χρονος κι ένας 21χρονος. Πρόκειται για πατέρα και γιο, οι οποίοι παραδόθηκαν στις Αρχές λίγα 24ωρα μετά το συμβάν. Αρχικά, ο 54χρονος φερόταν να αναλαμβάνει την ευθύνη για το θάνατο του νεαρού συγγενούς του, εντούτοις στις απολογίες τους στον ανακριτή Ρεθύμνου, τόσο ο ίδιος ο 54χρονος, όσο και ο 21χρονος γιος του, υποστήριξαν ότι ο αδικοχαμένος 23χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από το όπλο που κρατούσε ο 21χρονος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο φέρεται να πυροδοτήθηκε από τις κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες. Πατέρας και γιος υποστήριξαν, πάντως, ότι ο 21χρονος πυροβόλησε καθώς βρισκόταν σε θέση άμυνας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, το θύμα πυροβόλησε πρώτο εναντίον τους. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, φοβήθηκαν για τη ζωή τους, καθώς δέχτηκαν πυροβολισμούς - εκτός του Μανόλη Στρατάκη - και από τα άλλα δύο αδέρφια του θανόντος, τα οποία φέρονται να βρίσκονταν στο σημείο μαζί με τον αείμνηστο αδερφό τους. Μετά τις απολογίες τους ενώπιον των δικαστικών Αρχών, πατέρας και γιος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.
Φρικτό φονικό στα Χανιά

Τον έδεσε με σύρμα από απλώστρα
Ένας 42χρονος από τη Ρουμανία βρίσκει φρικτό θάνατο από τα χέρια ενός 54χρονου συμπατριώτη και γείτονά του, στην πόλη των Χανίων. Ο δράστης γνώριζε το θύμα, με το οποίο φέρεται να λογομαχούσαν συχνά. Το μοιραίο απόγευμα, οι δύο άνδρες μάλωσαν και πάλι, με αφορμή ένα παράπηγμα που έστηνε ο 42χρονος σε αυλή που χρησιμοποιείτο και από τους δύο. Ο θάνατος του άτυχου 42χρονου επήλθε, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση, από στραγγαλισμό από βρόχο. Ο 54χρονος έδεσε το 42χρονο στον κορμό μιας λεμονιάς στην αυλή του σπιτιού με σύρμα από απλώστρα. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι της οδού Μυλωνογιάννη 108, στα Χανιά, βρήκαν το 42χρονο νεκρό, δεμένο στον κορμό του δέντρου.
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΤ. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ

Στη φυλακή μαύρη χήρα και εραστής
Τον Ιούλιο ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στους κατηγορούμενους για την αποτρόπαιη δολοφονία του 32χρονου Μεσαρίτη Αντώνη Χριστοφάκη, το Νοέμβριο του 2016, στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας. Το αρμόδιο αυστριακό δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Έλληνα φίλο του θύματος και φερόμενο εραστή της γυναίκας τού Χριστοφάκη, ο οποίος ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος. Στη Γερμανίδα χήρα Χριστοφάκη, η οποία φέρεται να οργάνωσε από κοινού τη δολοφονία του συζύγου της με το φερόμενο εραστή της, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 15 ετών.
Νόμιζε πως ήταν κλέφτης

Σκότωσε το γιο του!
Τον Ιούλιο του 2017, ένας 58χρονος Κρητικός, πατέρας δύο παιδιών, πέφτει νεκρός από τα πυρά του ίδιου του τού πατέρα, ο οποίος τον πέρασε για κλέφτη! Το τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στην Παλαιόχωρα Χανίων. Εκεί διέμενε μόνιμα ο 85χρονος. Ο αδικοχαμένος 58χρονος μετέβη στο σπίτι του ηλικιωμένου πατέρα του, προκειμένου να δει τι κάνει. Ωστόσο, ο 85χρονος δεν άκουγε το γιο του που χτυπούσε την πόρτα κι έτσι ο τελευταίος αποφάσισε να σπάσει το παράθυρο της κουζίνας για να μπει στο σπίτι. Ο ηλικιωμένος δεν κατάλαβε ότι ο "εισβολέας" ήταν το ίδιο του το παιδί και το πυροβόλησε θανάσιμα. Εν συνεχεία, ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και συνέχισε να πυροβολεί για ώρες, μέχρι να συλληφθεί τελικά από την ΕΛ.ΑΣ. Μετά τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, η ανακρίτρια Χανίων, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, διέταξε τον εγκλεισμό του τραγικού πατέρα σε ψυχιατρική κλινική, αλλά και την αναστολή της ποινικής διαδικασίας εναντίον του.
Προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά τους

Ζευγάρι πνίγηκε στον Γεροπόταμο
Ανήμερα της εορτής της Παναγίας, ένας 35χρονος άνδρας από τη Ροδιά και μια 37χρονη από τις Αρχάνες χάνουν τη ζωή τους στη μανιασμένη θάλασσα στην παραλία του Γεροποτάμου. Αμφότεροι βούτηξαν στο νερό προκειμένου να σώσουν τα παιδιά τους! Ο 35χρονος και η 37χρονη είχαν πάει στην εν λόγω παραλία έχοντας ο καθένας μαζί του τα δυο του παιδιά. Όταν ο γιος της 37χρονης και η μικρή κόρη του 35χρονου κινδύνευσαν, οι γονείς τους βούτηξαν στη θάλασσα για να τους σώσουν. Τα παιδιά σώθηκαν τελικά με την πολύτιμη βοήθεια και του γιου τού ιδιοκτήτη μιας μικρής ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία. Ωστόσο, οι δύο νέοι γονείς παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και βρήκαν τραγικό θάνατο.
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Θρήνος για το χαμό δύο φοιτητών
Δύο νέοι άνθρωποι, οι οποίοι σπούδαζαν στην Κρήτη, χάνουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους, όταν παρασύρονται από αυτοκίνητο, κοντά στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά. Ο 19χρονος Γιάννης και η 20χρονη Στέλλα, που είχαν βγάλει για βόλτα το σκύλο τους, παρασύρθηκαν από το επίμαχο όχημα που οδηγούσε ένας 20χρονος άνδρας, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το Πολυτεχνείο. Ο τελευταίος συνελήφθη, ωστόσο, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
ΤΥΜΠΑΚΙ

Σκότωσε συμπατριώτη του με σφυρί
Ένας 32χρονος από το Πακιστάν δολοφονεί με ένα σφυρί ένα νεαρό ομοεθνή του, στο Τυμπάκι Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν 24χρονο, ο οποίος δούλευε μαζί με το θύτη σε θερμοκήπια στο Τυμπάκι. Ο 32χρονος ομολόγησε την πράξη του μετά από πολύωρη ανάκριση, λέγοντας ότι προέβη στο έγκλημα λόγω προσωπικών διαφορών. Ωστόσο, ερευνάται το ενδεχόμενο το έγκλημα να περιλαμβάνει και σεξουαλικά κίνητρα, καθώς η σορός του 24χρονου εντοπίστηκε χωρίς να φέρει πολλά ρούχα. Σημειώνεται ότι, μετά το φονικό, ο δράστης τύλιξε τον άγρια δολοφονημένο συμπατριώτη του σε νάιλον και στη συνέχεια τον πέταξε σε ρέμα, δίπλα σε θερμοκήπιο.
Σοκ στη Σητεία

Καρδιολόγος δολοφονείται από τον εραστή της γυναίκας του
Ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης δολοφονείται εν ψυχρώ από έναν 37χρονο Βούλγαρο αστυνομικό, στο Λασίθι. Για το έγκλημα, που σόκαρε την τοπική κοινωνία του Λασιθίου, εκτός από τον 37χρονο αστυνομικό των εγκληματολογικών ερευνών της βουλγαρικής αστυνομίας, προφυλακίστηκε και η 38χρονη χήρα του Καλαντζάκη, η οποία φέρεται να ήταν ερωμένη του 37χρονου ομοεθνούς της. Το άγριο φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 38χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.
ΓΑΥΔΟΣ

Ισόβια για την υπεξαίρεση- "μαμούθ"
Στις αρχές Νοεμβρίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης επιβάλλει ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν ποινή κάθειρξης 14 ετών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ, στον πρώην ταμία του Δήμου Γαύδου για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης 530.000 ευρώ. Μετά από επτά αναβολές που είχε λάβει η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον εν λόγω κατηγορούμενο. Στον αντίποδα, αθώωσε τον πρώην δήμαρχο και νυν αντιδήμαρχο Γαύδου, Στρατή Λαμπάκη.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Σκότωσε το γείτονά της με μία μαχαιριά στην καρδιά
Ένας 35χρονος άνδρας, πατέρας δύο μικρών παιδιών, δολοφονείται από νεαρή γειτόνισσά του, στη συνοικία του Ξηροπόταμου στο Ηράκλειο, διά... ασήμαντη αφορμή. Η 26χρονη ντόπια ήταν χρήστης - σύμφωνα με μαρτυρίες - σκληρών ναρκωτικών ουσιών, και το διάστημα πριν το φονικό φέρεται να προκαλούσε φασαρία, ενοχλώντας τον 35χρονο και την οικογένειά του, που διέμεναν στο διπλανό διαμέρισμα. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο 35χρονος φέρεται να έκανε παρατήρηση στην κοπέλα. Η 26χρονη, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, κάρφωσε ένα μαχαίρι στο στήθος του 35χρονου: Ακολούθησαν σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία, με τον άτυχο άνδρα να κείτεται αιμόφυρτος και να ψυχορραγεί μπροστά στα μάτια της γυναίκας του. Λίγες μόνο ημέρες πριν το συμβάν, η 26χρονη είχε συλληφθεί μαζί με φίλο της, κατηγορούμενοι για ληστεία. Ελάχιστες ώρες πριν το φονικό, η κοπέλα είχε αποχωρήσει από τα Δικαστήρια, κι ενώ νωρίτερα οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
ΜΙΣΙΡΙΑ

Σκότωσε τον αδελφό του και αυτοκτόνησε
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της 20ής Νοεμβρίου στα Μισίρια Ρεθύμνου: Ένας 28χρονος άνδρας σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια το μικρό του αδερφό και λίγο αργότερα αυτοκτόνησε. Ο 28χρονος επιτέθηκε στον 21χρονο αδερφό του, την ώρα που ο τελευταίος κοιμόταν, στο σπίτι όπου διέμεναν οι δυο τους, μαζί με τους γονείς τους. Όπως φάνηκε και από τη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε, ο 21χρονος έφερε τουλάχιστον 60 χτυπήματα στο κορμί του! Αμέσως μετά την πράξη του, ο 28χρονος άφησε το μικρό του αδερφό να ψυχορραγεί και κλείδωσε την πόρτα του δωματίου. Στη συνέχεια πήγε σε αποθήκη του σπιτιού, όπου "έγραψε" μόνος του την τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος: Ο νεαρός, αφού κλειδώθηκε στην αποθήκη, κατανάλωσε δηλητηριώδη υλικά τα οποία βρήκε μπροστά του, κόβοντας με τον τρόπο αυτό το νήμα της ζωής του. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο 28χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και οι εντάσεις με το μικρότερο αδερφό του ήταν συχνές.
ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

Επτά τόνοι χασίς σε ρυμουλκό νότια της Κρήτης
Στις 6 Δεκεμβρίου, οι ελληνικές διωκτικές Αρχές εντοπίζουν σε ρυμουλκό σκάφος, που έπλεε στ' ανοικτά των νότιων ακτών της Κρήτης, τη μεγαλύτερη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης που έχει βρεθεί ποτέ στην ελληνική επικράτεια. Μετά από μια επιχείρηση-θρίλερ, άνδρες του Λιμενικού ακινητοποίησαν το ρυμουλκό πλοίο "Andreas" και συνέλαβαν τα έξι μέλη του πληρώματός του (όλοι συριακής εθνικότητας). Νωρίτερα χρειάστηκε να πέσουν και προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, καθώς το πλήρωμα του "Andreas" δεν υπάκουσε αρχικά στις εντολές των λιμενικών που είχαν προσεγγίσει το σκάφος. Τελικά, με τη βοήθεια ειδικού σκύλου-ανιχνευτή, οι Αρχές φτάνουν στα συνολικά 241 δέματα, που βρίσκονταν καλά κρυμμένα στα αμπάρια του πλοίου, και τα οποία περιείχαν περισσότερους από έξι τόνους "σοκολάτας". Στις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, οι έξι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δε γνώριζαν το παραμικρό για το παράνομο φορτίο. Εξάλλου, "έδειξαν" στις Αρχές έναν Κύπριο ατζέντη, ο οποίος φέρεται να τους προσέλαβε για να μεταφέρουν το πλοίο στη Μάλτα, προκειμένου αυτό να επισκευαστεί σε ναυπηγείο. Παρ' όλα αυτά, και οι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια