Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών ήταν “γνωστή” από το 2016


Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που εκτελέσθηκε η τρομοκρατική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών στις 22 Δεκεμβρίου καθώς και μια “φωτογραφία” από ψηλά βρίσκονταν σε “ύπνο”στην βάση
δεδομένων για την Παγκόσμια Τρομοκρατία του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ήδη από το 2016.


του Μάνου Μεϊμαράκη


Το γράφημα που ακολουθεί δημιουργήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, (δείτε σχετικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.bloko.gr/2017/11/ blog-post_8636.html), ύστερα από εξόρυξη των δεδομένων που αφορούν τον ελληνικό χώρο, μεταξύ 170.000 τρομοκρατικών ενεργειων σε όλο τον κόσμο, επιβεβαίωση τους, επεξεργασία και οπτικοποίηση τους σε γραφήματα για την δραστηριότητα της εγχώριας τρομοκρατίας από το 1970 μέχρι σήμερα.


Εστιάζοντας στις 22 αναδύθηκε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο μοτίβο το οποίο συμπίπτει στον τρόπο που έδρασαν οι τρομοκράτες στο Εφετείο Αθηνών.




Ειδικότερα, πρόκειται μια πολύ συγκεκριμένη ένδειξη, εντελώς μοναδική στα 47 έτη καταγεγραμμένης δράσης της εγχώριας τρομοκρατίας, και για αρχή , είναι η εξής: εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας με ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό και ταυτόχρονη χρήση αυτόματου όπλου.


Στις 22 Δεκεμβρίου η ενέργεια στο Εφετείο είχε ακριβώς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού στις 03:25 και χρήση αυτόματου όπλου (καλάσνικοφ) εναντίον του αστυνομικού φρουρού.


Στην απεικόνιση δεν φαίνεται αν τα άτομα που εκτελούν μια ενέργεια φέρουν όπλα, αλλά φαίνονται τα όπλα που εκτελούν βολές. Στις 22 λοιπόν υπάρχει ένδειξη ότι θα εκδηλωθεί τρομοκρατική ενέργεια με ωρολογιακό μηχανισμό και αυτόματο όπλο, όπως και συνέβη. Και είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο να εκδηλωθεί επίθεση με αυτόματο όπλο όσο αναμένεται έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού. Ότι ακριβώς συνέβη στις 22 Δεκέμβρη στο Εφετείο Αθηνών, σαν ως εικόνα από ψηλά είχε “φωτογραφηθεί” από το 2016 στην βάση δεδομένων για την Παγκόσμια Τρομοκρατία.


Και πιό συγκεκριμένα, το μοτίβο δείχνει από ψηλά ότι θα τοποθετηθεί ένας ωρολογιακός μηχανισμός και θα γίνει χρήση αυτόματου όπλου. Αυτό μπορεί να συμβεί στην σπάνια περίπτωση κατά την οποία θα επιχειρηθεί αποτροπή της ενέργειας, συνεπώς τα άτομα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν θα αναγκασθούν να προβούν σε ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις ασφαλείας. Αυτή ακριβώς η πληροφορία βρισκόταν σε “ύπνο”.


Ανάλογη απεικόνιση που αφορά μεταξύ άλλων και την επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, “μιλούσε” ήδη αρκετό καιρό πριν. Το μοτίβο έδειξε ότι ο κ. Παπαδήμος κινδύνευε μεταξύ 23-28 Μαϊου (περίοδο κατά την οποία διαχρονικά πετυχαίνουν οι απόπειρες δολοφονίας κατά πολιτικών προσώπων). Ο κ. Παπαδήμος άνοιξε το τρομοπακέτο στις 25. Μεταξύ 23-28 η μοναδική ημέρα κατά την οποία δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ απόπειρα δολοφονίας κατά πολιτικού προσώπου στην Ελλάδα ήταν η 25η.


Συνεχίζοντας, η ένδειξη για την ημέρα που έγινε η επίθεση στο Εφετείο, σε σύγκριση με περίπου 1.300 τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα από το 1970 μέχρι σήμερα, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς στο μοτίβο πέρα από τον εκρηκτικό μηχανισμό, εμφανίζονται επιπλέον χειροβομβίδα καθώς και όχημα κοντά στον στόχο (το οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει εκρηκτικά ή να παγιδευθεί με εκρηκτικά). Στην επίθεση στο Εφετείο πράγματι υπήρχε ένα όχημα, ένα βαν, το οποίο μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό και τα άτομα που εκτέλεσαν την επίθεση.


Επιπλέον, τα τέσσερα αυτά στοιχεία που απεικονίζονται στο μοτίβο ένα μήνα πριν την επίθεση στο Εφετείο (ωρολογιακός μηχανισμός, αυτόματο όπλο, όχημα, χειροβομβίδα) δείχνουν ότι στις 22 ενδεχομένως να εκδηλωθεί μια επίθεση ιδιαίτερα μεγάλης έντασης. Και είναι αληθές, ότι έκρηξη στο Εφετείο ήταν αρκετά μεγάλης ισχύος, έγινε δε αισθητή σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων από το επίκεντρο της έκρηξης.


Ο Δεκέμβριος δε, μαζί με τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο, είναι διαχρονικά οι μήνες με τις περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες από το 1970 μέχρι σήμερα. Στην απεικόνιση λοιπόν φαινόταν ότι θα εκδηλωθεί μια συμπεριφορά με μεγάλη ένταση στις 22 του Δεκέμβρη, όπως και συνέβη.


Τώρα, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, το επόμενο πιό επικίνδυνο μοτίβο μέχρι την λήξη του έτους, δηλαδή από 20 μέχρι 31, στο οποίο υπάρχει η πληροφορία ότι εκδηλώνεται τρομοκρατική ενέργεια με την χρήση ωρολογιακού μηχανισμού, πιστολιού ή περιστρόφου, αυτόματου όπλου και τρομοπακέτου, ή συνδαστική χρήση ορισμένων από αυτά, εμφανίζεται μεταξύ 28 και 29. Οπωσδήποτε πρόκειται για μια ακόμα ένδειξη για επίθεση μεγάλης εντάσεως. Η φωτογράφηση αυτής της πληροφορίας δείχνει ότι δεν πρόκειται για χτύπημα που θα επιχειρηθεί από απόσταση. Το μοτίβο επιβεβαιώνεται και σε άλλη απεικόνιση που αφορά την ανάλυση στις απόπειρες δολοφονίας από το 1970 μέχρι σήμερα. Οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας έχουν επιχειρηθεί στις 1,22 και 28.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η 22η και η 29η μέρα είναι διαχρονικά οι δύο μοναδικές ημέρες στις οποίες εμφανίζονται ενδείξεις για τρομοκρατικές ενέργειες μεγάλης εντάσεως.


Τέλος, από το 1970 μέχρι σήμερα οι περισσότερες επιθέσεις με την χρήση χειροβομβίδας πραγματοποιούνται στις 3,17,22, οι περισσότεροι εκρηκτικοί μηχανισμοί με δυναμίτη ή ΤΝΤ έχουν εμφανισθεί στις 11, οι περισσότερες εμπρηστικές επιθέσεις έχουν γίνει μεταξύ 16-18 και 20-22, διαχρονικά στις 26 έχουν γίνει οι περισσότερες επιθέσεις με βόμβες μολότωφ, τα περισσότερα παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα έχουν εμφανισθεί στις 30, οι περισσότερες επιθέσεις με πιστόλι έχουν εμφανισθεί στις 3,21,23 και με αυτόματο όπλο στις 5. 










_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια