Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φεύγουν οι σεκιούριτι από το Μετρό και αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ - 200 αστυνομικοί θα φυλάσσουν τους σταθμούς


Είδηση έβγαλε η κοινή παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών κατά την παρουσίαση υπόθεσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Όπως ανέφεραν ήδη έχει
καταρτιστεί σχέδιο για τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ από την Ελληνική Αστυνομία και όχι από τις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, όπως γίνεται μέχρι τώρα.
Ο Χρήστος Σπρίρτζης διευκρίνισε ότι θα φυλάσσουν τους σταθμούς και δεν θα έχουν παρουσία εντός των συρμών, ενώ ο Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι έχουν υπολογίσει πως για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιηθούν διακόσιοι αστυνομικοί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ και οι ΟΠΚΕ, που θα συνεχίσουν να απασχολούνται.
Στόχος, όπως είπαν, είναι η προστασία της δημόσιας περιουσία και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και οι ελεγκτές να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς πρόβλημα.
Οι διακόσιοι αστυνομικοί θα κατανεμηθούν σε σταθμούς τόσο του Μετρό όσο και του ΗΣΑΠ, ανάλογα με τις ανάγκες, που υπάρχουν, και ενδεχόμενα σε κάποιους να μην υπάρχει κανένας, ενώ σε άλλους περισσότεροι από δύο, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι θα τοποθετηθούν και στο κέντρο επιτήρησης των καμερών ασφαλείας, όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια