Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγωνία και διαμαρτυρίες για τις 199 θέσεις στο Λιμενικό Σώμα


Με νέα επιστολή τους στο bloko.gr ενδιαφερόμενοι για μία θέση στο Λιμενικό Σώμα απευθύνουν

 ξανά το ερώτημα πότε θα γίνει νέος διαγωνισμός προσλήψεων καθώς από τις 300 θέσειςπου είχαν ανακοινωθεί οι 101 καλύφθηκαν από επιλαχόντες προηγούμενου διαγωνισμού και απομένουν άλλες 199 θέσεις εγκεκριμένες.

Σύμφωνα με την επιστολή που λάβαμε:

Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες μας για τον τελευταίο διαγωνισμό Λ/Φ όπου προσλήφθηκαν όλοι οι επιλαχόντες με αποτέλεσμα να έχει μείνει στην αφάνεια η ενδεχόμενη επόμενη προκήρυξη. 

Θέλω να θίξω για άλλη μια φορά το θέμα αυτό! 

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε ώστε να μπει το Λιμενικό Σώμα στις πανελλαδικές, παρ'όλα αυτά  παλιές δηλώσεις του κ.Δρίτσα και του κ. Κουρουμπλή τόνιζαν 300 προσλήψεις λιμενοφυλάκων. 

Ενώ είχαν σταλθεί τα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία  προτίμησε η πολιτική ηγεσία να πάρει τους επιλαχόντες ακυρώνοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Καταλήφθηκαν αυτές οι 101 θέσεις από τους επιλαχόντες αλλά απομένουν άλλες 199 κενές οργανικές θέσεις. 
Η εν λόγω προκήρυξη του έτους 2015 βγήκε στο φως τροποποιημένη όσον αφορά το όριο ηλικίας, γεγονός που βοήθησε ουσιαστικά ακόμη πιο πολλά άτομα να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν μία θέση στο Σώμα. 

Σωστό και δικαιότερο θα ήταν το όριο ηλικίας να παραμείνει στο 29ο έτος ή στο 28ο έτος, δηλαδή γεννηθέντες από 1/1/1988 και 1/1/1989 (όπως η προκήρυξη 2008 και 2015 αντίστοιχα), λόγω του ότι έχει να βγει προκήρυξη όλων των κατηγοριών από το 2011. 

Το μόνο που ζητήσαμε και ζητάμε ακόμη είναι την συμβολή των συνδικαλιστικών φορέων σ'αυτό το φλέγον ζήτημα, όπως οι αποφάσεις τους στάθηκαν καταλυτικές απέναντι στους επιλαχόντες, όπου και τελικά προσλήφθηκαν! Απευθυνόμαστε σε όλη την ηγεσία να κρατήσετε μια φορά τον λόγο σας και να μας δώσετε την ευκαιρία συμμετοχής. Γιατί μας απορρίπτετε; 

Η  πλειοψηφία των νέων υποψηφίων Λ/Φ διαθέτει πτυχία Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Θέτουμε παρακάτω κάποια ερωτήματα: Γιατί ενώ στην αρχή η πολιτική ηγεσία στήριζε την έκδοση νέας προκήρυξης, αμέσως μόλις απορροφήθηκαν οι επιλαχόντες τηρήσατε σιγή ιχθύος και αντ 'αυτού τονίσατε πως δεν υπάρχουν κενές θέσεις; Γιατί ενώ στην αρχή δηλώσατε πως μπορείτε να υλοποιήσετε ταυτόχρονα και την πρόσληψη των επιλαχόντων αλλά και την έκδοση νέας προκήρυξης, τώρα αναιρείτε τα λεγόμενά σας;

Ευελπιστούμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 να έχει βγει η προκήρυξη των 199 Λ/Φ γενικής κατηγορίας(απολυτήριο ενιαίου λυκείου,ξένη γλώσσα,πιστοποίηση Η/Υ, διπλώματα κτλ) με τροποποιημένο όριο ηλικίας και για να υλοποιηθεί η αξιοκρατία όπως τονίζετε..η διαδικασία να γίνει με μοριοδότηση (προκήρυξη 2011).

Εκπροσωπώ τους άνδρες και τις γυναίκες που πίστεψαν στις προαναγγελίες και ξεκίνησαν προετοιμασία ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα,το μόνο που ζητάμε είναι η τήρηση του λόγου σας.

Οι αναμένοντες 2017.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια