Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

14 τόνους λαθραίου καπνού έτοιμους για εξαγωγή βρήκαν οι αρχές


Χειροπέδες σε πέντε άτομα πέρασαν τα στελέχη από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τα κατηγορούν ότι είναι μέλη εγκληματικής
οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση – τυποποίηση και περαιτέρω διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την 13-12-2017, Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, του A στυνομικού T μήματος Ασπροπύργου και της Ο.Π.Κ.Ε., στην περιοχή του Ασπροπύργου, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας (62, 55, 31, 30 και 29 ετών).
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίου προϊόντων καπνού και στο τόπο που συνελήφθησαν, προετοίμαζαν την κατασκευή παράνομου συσκευαστηρίου ειδών καπνού, προς περαιτέρω διακίνηση.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία καπνού, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών, οι έρευνες μας οδήγησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, στην περιοχή του Ασπροπύργου, όπου αποκαλύφθηκε εξοπλισμός παρασκευής λαθραίων καπνικών ειδών, καθώς επίσης και «χύμα καπνός», που ήταν επιμελώς κρυμμένος μέσα σε σταθμευμένα επικαθήμενα, που έφεραν πινακίδες Βουλγαρικών Αρχών.
Από την περαιτέρω ανάλυση δεδομένων και ευρημάτων, προσδιορίστηκε η δράση και ο διακριτός ρόλος των κατηγορούμενων, στους τομείς της αποθήκευσης, τυποποίησης και περαιτέρω διακίνησης λαθραίων προϊόντων καπνού.
Επιπλέον, κατά την πορεία των ερευνών, εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ) από εταιρεία στην Ελευσίνα, όπου κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 09 Φεβρουαρίου 2015, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει (13) ανυψωτικά μηχανήματα.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διενέργειας της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • (14) περίπου τόνοι λαθραίου καπνού (χύμα),
  • μηχανολογικός εξοπλισμός και εργοστασιακά μηχανήματα παραγωγής και συσκευασίας καπνικών ειδών,
  • (8) παλέτες, με φιλτροσωλήνες τσιγάρων,
  • πλήθος κενών συσκευασιών, με τις ενδείξεις επώνυμων καπνικών προϊόντων,
  • (15) επικαθήμενα φορτηγά, με πινακίδες Βουλγαρικών Αρχών,
  • (12) φορτηγά αυτ οκίνη τα,
  • (3) κλαρκ (ανυψωτικά),
  • (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • γερανοφόρο όχημα με πλατφόρμα,
  • λεωφορείο, καθώς και
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα και συσκευή εντοπισμού θέσης ( GPS ).
Εκτιμάται ότι, απ’ την παράνομη διακίνηση των κατασχεθέντων ποσοτήτων, οι διαφυγόντες δασμοί θα υπερέβαιναν το χρηματικό ποσό των (2.500.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τυχόν συνεργών τους, καθώς και την πλήρη διακρίβωση του εύρους της δραστηριότητάς τους.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια