Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

10 τ. κάνναβη η νέα "ψαριά" του Λ.Σ με ρεσάλτο της ΜΥΑ - Γνώση, ωριμότητα, στρατηγική και συνεργασία των Υπηρεσιών του Αρχηγείου αποδίδουν


'Εχουν πάρει για τα καλά "μπροστά" οι μηχανές του Λιμενικού Σώματος και οι συνεργασία των Υπηρεσίων αποδίδει τα μέγιστα.



Νέα μεγάλη επιτυχία η ακινητοποίηση ρυμουλκού Νότια της Κρήτης το οποίο αποδείχθηκε ότι μετέφερε περίπου 10 τόνους κάνναβη.

Η επιχείρηση κορυφώθηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Λιμενικών και ναρκεμπόρων και την μη συναινετική νηοψία,  το ρεσάλτο κατά το κοινώς λεγόμενο ομάδας έμπειρων βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ στο πλοίο στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα , συριακής, όπως, δήλωσαν, καταγωγής.

Η επιχείρηση βέβαια είχε ξεκινήσει περίπου 48 ώρες πριν.

Η ΔΙΔΙΝΑΛ ( Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ) είχε την πληροφορία την οποία αξιοποίησε.

'Ετσι στήθηκε η επιχείρηση στην οποία συμμετείχε  εκτός από τη Μ.Υ.Α και το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης 070.

Η αγαστή όπως φαίνεται συνεργασία των Υπηρεσιών και των Μονάδων του Λιμενικού αποδίδει πολλούς  καρπούς ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών της Ελληνικής Ακτοφυλακής δείχνει πιο ώριμη από ποτέ, με γνώση, μεθοδικότητα, στρατηγική κι επιχειρησιακή ετοιμότητα.



Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι κάθε λογής "κοντραμπατζήδων" και οι σημαντικές επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος καταδεικνύουν περσσότερο από κάθε άλλη φορά ότι το Σώμα χρειάζεται περισσότερη στήριξη και μέσα στη μάχη κατά του εγκλήματος στη θάλασσα.

Δώρα Βογιατζάκη


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια