Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το παράξενο περιστατικό που οδήγησε σε πρόστιμο 100 ευρώ σε βάρος αστυνομικού


Μεγάλη αναστάτωση στα πειθαρχικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε τους τελευταίους μήνες, όπως πληροφορείται το Katechaki, περιστατικό «διαφωνίας» ανάμεσα σε αστυνομικούς το περασμένο Απρίλιο
στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου.
Αστυνομικοί συνέλαβαν τότε τοξικομανή, ο οποίος είχε πάνω του ποτιστικό λάστιχο και παλιές εικόνες. Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του ελέγχου ισχυρίστηκαν ότι διαπίστωσαν ότι τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο τοξικομανής ήταν κλεμμένα. Τον οδήγησαν στον Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησαν να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Εκεί προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε υπαστυνόμο και τους άνδρες του Τοπικού Τμήματος, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι δεν πρέπει να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου διότι δεν εξακριβωνόταν ότι το λάστιχο και οι εικόνες ήταν κλεμμένες. Τελικά, κατόπιν και επικοινωνίας με τον αρμόδιο Εισαγγελέα αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.
Ακολούθησε ένταση με τον υπαστυνόμο να υποβάλλει αναφορά σε βάρος άνδρα του τοπικού Τμήματος στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για ανάρμοστη συμπεριφορά και τη μη πραγματοποίηση του αυτοφώρου. Τα πειθαρχικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν για κατάθεση τον τοξικομανή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ότι δεν είχε κλέψει τα αντικείμενα και ότι από αντίδραση κατά τον έλεγχό του είπε ότι τα έκλεψε χωρίς αυτό να ισχύει.
Τη… νύφη τελικά πλήρωσε αστυνομικός του τοπικού τμήματος, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αντιθέτως στο… αρχείο φαίνεται ότι μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που ανέκυψαν από το παραπάνω περιστατικό.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια