Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάνω από 100 εκρήξεις σε ΑΤΜ – Νέα συστήματα βάζουν οι τράπεζες


Χθες τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι η ομάδα των τεσσάρων επαγγελματιών στις ανατινάξεις ΑΤΜ έδρασε πάλι με ταχύτητα τινάζοντας στον αέρα μηχάνημα της “Εθνικής Τράπεζας” που ήταν εγκατεστημένο εξωτερικά Σούπερ Μάρκετ στην οδό Χίου, πάντα με την μέθοδο εισόδου αερίου στο εσωτερικό.
Οι δράστες, όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, άρπαξαν δυο κουτιά τα οποία περιείχαν συνολικά 90.000 Ευρώ. Μάλιστα και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που επελήφθησαν των ερευνών, οι δράστες έδρασαν με ταχύτητα επαγγελματισμό, χρησιμοποιώντας μείγμα αερίων το οποίο όταν έλθει σε επαφή προκαλεί εσωτερική έκρηξη στο ΑΤΜ.
Πρόκειται για την πιο σοβαρή ομάδα που δρα στο λεκανοπέδιο τις Αττικής και όπως λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών, οι κακοποιοί έχουν πλέον επαγγελματική κατάρτιση στην ανατινάξει των ΑΤΜ.
Μάλιστα εκτιμάται από τους ερευνητές της Ασφάλειας πως πρόκειται για μικτή σπείρα αποτελούμενη από Έλληνες, Ρουμάνους και Ουκρανούς, και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 10 ανατινάξεις ΑΤΜ στην Αττική, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν δράσει και στην Επαρχία.
Ωστόσο και επειδή δρουν στην Αττική κυρίως τουλάχιστον τρεις σπείρες που κάνουν ανατινάξεις ΑΤΜ, όχι όλες βέβαια με την επιτυχία που έχει μέχρι στιγμής η σπείρα των επαγγελματιών, οι τράπεζες είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα και μάλιστα δραστικά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τράπεζες είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην εγκατάσταση εξελιγμένων συστημάτων απενεργοποιήσεις αερίων που προκαλούν έκρηξη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη μέθοδος αποτελείται από μια αμπούλα με μείγμα αερίου και έναν ανιχνευτή. Ο μηχανισμός τοποθετείται στο εσωτερικό του ΑΤΜ και αναγνωρίζει ο ανιχνευτής την παροχή αερίου από εξωγενείς, με το μηχάνημα, παράγοντες. Αμέσως η αμπούλα απελευθερώνει το μείγμα αερίου το οποίο εξουδετερώνει το “ξενιστή” με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται έκρηξη.
Το δεύτερο σύστημα αποτελείται επίσης από ανιχνευτή αερίου, αλλά κι ένα μηχανισμό πρόκλησης σπινθήρων. Με την είσοδο του αερίου ενεργοποιείται ο μηχανισμός με τους σπινθήρες, οι οποίοι ουσιαστικά ”καίνε” το αέριο.
newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια