Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να διανύσεις αν ο δείκτης της βενζίνης δείχνει 0 km;



Εσύ γνωρίζεις αν ο δείκτης της βενζίνης, αυτό το χρήσιμο εργαλείο, δείξει 0 km, αν έχεις κάποιο περιθώριο να ψάξεις για βενζινάδικο ή θα μείνεις επιτόπου;

Φυσικά είναι καλό να μην το αφήσεις αυτό να συμβεί, αλλά σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που αναρωτιέται. Οι Αυστραλοί κωμικοί και παραγωγοί ραδιοφώνου Hamish και Andy θέλησαν να απαντήσουν σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα. Για το λόγο αυτό έκαναν τη δοκιμή που κανείς μας δεν έχει τολμήσει να κάνει: Πήραν ένα Audi SQ5 (που δεν είναι και τόσο οικονομικό), άφησαν το trip computer να δείξει «0 km» αυτονομία και συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους για να δουν πόσα χιλιόμετρα θα κάνουν πριν μείνουν από καύσιμο.

Φυσικά, δεν περίμεναν να πάνε μακριά και τους παρακολουθούμε στο βίντεο που ακολουθεί, να εκπλήσσονται όλο και περισσότερο με κάθε χιλιόμετρο που καλύπτουν. Περνούν το ψυχολογικό όριο των 20 km, των 50 km, των 80 km και δεν πιστεύουν τα μάτια τους όταν το trip δείχνει 100 km. Παρ’ όλα αυτά το Audi συνεχίζει απτόητο για να μείνει τελικά μετά από… 111,9 km!

Βέβαια το περιθώριο αυτό είναι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στις συγκεκριμένες οδηγικές συνθήκες. Αν γκάζωναν μέσα στην πόλη ή ταξίδευαν αέρα στον αυτοκινητόδρομο, προφανώς θα έκαναν πολύ λιγότερα χιλιόμετρα με «άδειο» ρεζερβουάρ.

Γι’ αυτό θα επαναλάβουμε ότι δεν θα πρέπει να επαναπαυθείτε όταν το trip δείξει αυτονομία «0». Απλά να ξεκινήσετε να ψάχνετε για βενζινάδικο, χωρίς άγχος.

Δες το βίντεο:



Πηγή: usay.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια