Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το reunion της τάξης 1997-99 των Δόκιμων Διδυμοτείχου

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23, 24-09-2017 η επανασύνδεση (reunion) της τάξεως 1997-1999 του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων  Διδυμοτείχου στην ομώνυμη πόλη για τα 20
χρόνια από την ένταξή μας στο Ένδοξο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το πρόγραμμα (όπως συνετάχθη από την Επιτροπή), είχε ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
09.00 – 12.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ «ΔΟΚΙΜΩΝ» - ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ – ΛΗΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΤΛ.
12.00  –  17.00  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ – ΚΑΦΕΣ
17.00  –  17.30  ΣΥΝΤΑΞΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ
17.30  –  18.00  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
18.00  –  19.00  ΠΡΟΒΟΛΗ DVD «Η ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ»
19.00  –  20.30  ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ, ΔΟΚΙΜΩΝ
20.30  –  21.00  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
21.00  –  πέρας  ΤΑΒΕΡΝΑ «ΧΑΡΑΜΑ» , ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΣΗ «ΒΡΑΔΙΑΣ ΔΟΚΙΜΟΥ» ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
09.00  –  10.00  ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ) ΜΕ ΘΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ
10.00  –  10.30  ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΝΑΦΟΡΑ, ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΜΕ ΘΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ
10.30  –  11.00  ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ, ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟ ΗΡΩΟΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ «ΔΟΚΙΜΟΥΣ» ΜΕ ΘΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ
11.00  –  11.30  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
11.30  –  12.30  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ 12.30  –  14.30  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
14.30 –  πέρας  ΤΑΒΕΡΝΑ «Ο ΜΠΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΑΛΙ», ΠΡΑΓΓΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ. ΦΑΓΗΤΟ, ΟΜΙΛΙΕΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ - ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ : ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ

Οι πρώην «Δόκιμοι Αστυφύλακες» άρχισαν να καταφθάνουν στην Σχολή από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βορειοελλαδίτες με τα οχήματά τους, ενώ κάποιοι Αθηναίοι με την πρωινή πτήση προς Αλεξ/πολη. Επίσης, μία παρέα ήρθε οδικώς από Αθήνα στο Διδυμότειχο.
 Αμέσως μετά την άφιξη των συναδέλφων και την λήψη στοιχείων – φωτογραφιών, γινόταν η τακτοποίηση στο κεντρικό κτίριο της Σχολής (κοιτώνες), καθόσον υπήρχε έγγραφη άδεια από την Αστυνομική Ακαδημία για την διήμερη διαμονή μας στους χώρους της Σχολής (και την ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ γι’ αυτό).

Ακολούθως υπήρχε ελεύθερος χρόνος και περί ώρα 17.30 πραγματοποιήθηκε μία πρώτη σύνταξη και αναφορά εν μέσω συγκίνησης, χαράς και γέλιων. Παρόντες στην σύνταξη αυτή και ο τότε Διοικητής Εκπαιδευτικού Τμήματος κ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ Απόστολος, ο Διμοιρίτης Αξ/κος κ. ΠΑΠΑΡΑΣ Ιωάννης, ο Βοηθός Διμοιρίτης κ. ΡΑΣΓΕΛΙΔΗΣ Θεόδωρος και η Εκπαιδεύτρια και μετέπειτα Βοηθός Γραμματέα κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Σουλτάνα.
Μετά το πέρας της σύνταξης – αναφοράς, ακολούθησε η βράβευση εκ μέρους των Εκπαιδευτών του κ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗ Απόστολου με μία μπλούζα με την εικόνα του REUNION, εκ μέρους των συναδέλφων που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το REUNION του Εκπαιδευτή κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Κωνσταντίνου (που απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους) και της πρώην «Δοκίμου» κ. ΒΑΛΑΣΙΔΟΥ Λαμπρινής, και τέλος εκ μέρους των πρώην «Δοκίμων» του κ. ΖΑΧΑΡΟΥΔΗ Αθανάσιου, ο οποίος καίτοι σε καροτσάκι μας ΤΙΜΗΣΕ με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Μετά την σεμνή αυτή τελετή, ακολούθησε η προβολή του DVD  «Η Σχολή μου» (το οποίο πρώτα εγγράφει σε βιντεοκασέτα από τον φωτογράφο ΓΚΙΔΙΚΑ Αχιλλέα και μετατράπηκε σε DVD εξαιτίας του REUNION) καθώς και το DVD της ορκωμοσίας μας.
Ακολούθησε περί τις 21.30 γλέντι – «βραδιά Δοκίμου» σε ταβέρνα του Διδυμοτείχου με ζωντανή μουσική. Στην «βραδιά Δοκίμου» μπόρεσε και παρέστη και ο Βοηθός Διμοιρίτης κ. ΣΕΜΚΟΣ Γεώργιος (μετά το πέρας της Υπηρεσίας του). Το γλέντι ήταν γεμάτο γέλια, αστεία, τραγούδια και χορούς. Το κέφι ξεχείλισε και το γλέντι κράτησε μέχρι πρώτες πρωινές ώρες, μεταβάλλοντας και το πρόγραμμα της Κυριακής.


Την επόμενη ημέρα, μετά την μερική τροποποίηση του προγράμματος του REUNION, έγινε πρώτα η Σύνταξη και η Αναφορά, όπου αναφέρθηκαν 26 ΠΑΡΟΝΤΕΣ, 164 ΑΠΟΝΤΕΣ και 4 ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΙ… Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους κεκοιμημένους συν-ΑΔΕΡΦΟΥΣ μας.  Ακολούθησε η έπαρση Σημαίας μετά του Εθνικού Ύμνου, που εκφωνήθηκε από τους Συναδέλφους…
Ώρα 11.00, με την άφιξη του π. Νικηφόρου και την παρουσία και του Διοικητού της Σχολής Α/Υ’ κ. ΒΛΑΧΟΥ Κων/νου, τελέστηκε στο Ηρώον της Σχολής Τρισάγιο – Επιμνημόσυνη Δέηση για τους κεκοιμημενους συναδέλφους μας: Νικόλαο ΜΑΡΟΥΛΗ, Αγγελική ΜΕΡΜΙΓΚΗ, Βελλησάριο ΡΑΒΔΟ και Γεώργιο ΚΑΛΥΒΑ. Οι καρδιές μας σφίχτηκαν, δάκρυα έτρεξαν στα μάτια και στην ψυχή μας, ενθυμούμενοι τους αγαπητούς μας συναδέλφους.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου, ευχαριστήσαμε τον π. Νικηφόρο για την παρουσία του και την προσφορά του στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., προσφέροντάς του εικόνα με Αστυνομικό να προστατεύει ένα παιδάκι κι έναν Άγγελο να απλώνει τις φτερούγες του προστατευτικά πάνω και από τους δύο, ζητώντας τον να εύχεται και προσεύχεται για την Προστασία των Αστυνομικών και να’ναι σαν τον Φύλακα – Άγγελό μας.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψη των «Δοκίμων» στο καινούργιο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου και ακολούθως στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ανέλαβαν την περιήγησή μας (και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ γι’ αυτό).
Μετά από την πνευματική τροφή που δεχτήκαμε, έφτασε η ώρα να βάλουμε και λίγη «βενζίνη» στο σώμα μας, επισκεπτόμενοι ταβέρνα του χωριού Πραγγί – Διδυμοτείχου. Στην ταβέρνα αυτή έκλεισε και η επανασύνδεση της Σειράς μας, υποσχόμενοι όλοι ότι η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει γρηγορότερα (μάλλον το 2019 γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την ορκωμοσία μας) και ότι το κάδρο με τους κεκοιμημένους συν-ΑΔΕΡΦΟΥΣ μας, θα μείνει ως έχει.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια