Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχόλιο όνειδος και ντροπή για το bloko.gr - Ζητούμε συγνώμη


Από την κ. Ατματζίδου Λένα λάβαμε την ακόλουθη επιστολή.

​Καλημέρα . Είμαι μητέρα παιδιού με σύνδρομο down . Προς έκπληξή μου είδα στην ιστοσελίδα
του bloko.gr http://www.bloko.gr/2017/10/blog-post_157.html ένα site διαβάζουν πολλοί αστυνομικοί υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια σε παιδί με το σύνδρομο αυτό . Τα άτομα με σύνδρομο Down δεν υποφέρουν από αυτό  , οι γονείς είναι αυτοί που υποφέρουν όταν βλέπουν συμπολίτες τους να καταφέρονται υποτιμητικά και  ρατσιστικά για τα αγγελούδια μας

Με όλη την δύναμη της ψυχής μου δηλώνω την απογοήτευσή μου και την λύπη μου για την επιλογή του υπευθύνου του bloko.gr να έχει επιτρέψει και να αφήνει προς κοινή θέα τέτοια ρατσιστικά ένστικτα .
Ειλικρινά λυπάμαι και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου μαζί με το Σύλλογος Συνδρόμου Down τον οποίο θερμοπαρακαλώ για τις αυτεπάγγελτες ενέργειές του , για να σταματήσει αυτός ο ρατσισμός και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι

Με εκτίμηση για τον χρόνο σας Ατματζίδου Λένα 


Η θέση του bloko.gr: Για εμάς, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ούτε ότι μας ξεφυγε το σχόλιο- όνειδος που αναρτήσαμε με δική μας ευθύνη, αν και αυτό συνέβη μέσα στην παραζάλη της εγασιακής έντασης και δεν είδαμε την ρατσιστική φωτογραφία απάνθρωπου συνειρμού που συνόδευε  το σχόλιο στην επίμαχη ανάρτηση. Ούτε το γεγονός ότι το διαγράψαμε. Ίσως και να πρόκειται για ένα ακόμη λάθος μας. Έπρεπε να το αφήσουμε για να μας θυμίζει την αβελτηρία μας. Γι αυτό και αποφασίσαμε να αγκιστρώσουμε την φωτογραφία που συνόδευσε το σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση ως καρφος στη συνείδηση μας.

Αποφασίσαμε να διαγράψουμε το όνομα του σχολιαστή, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη του ατοπήματος. Μια συγνώμη είναι ένα τίποτα και δεν εξαλείφει το ρατσιστικό λάθος και την ανοχή μας στο φαινόμενο. Πραγματικά λυπόμαστε.

Γιώργος Καραϊβάζ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια