Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πολιτική εσωτερικής ασφάλειας της κυβέρνησης χρειάζεται μια Μερκελ και έναν Σόιμπλε - του Γιάννη Φαναριώτη

Αναδημοσιεύουμε την τοποθέτηση του Γιάννη Φαναριώτη, μέλους του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: Θυμόσαστε εκείνη την 17ωρη
συνεδρίαση στο Ευρογκρουπ όπου ο Τσιπρας μπήκε με τον Τσε Γκεβάρα και τον Κάστρο και βγήκε αγκαλιά με τον Σόιμπλε και την Μέρκελ?
Ε, μια τέτοια μετάλλαξη χρειάζεται και στην πολιτική εσωτερικής ασφαλείας. Να αφήσει μια για πάντα την ριζοσπαστική αριστερή πλευρά της πολιτικής του για την ασφάλεια της Χώρας και να έρθει στον ρεαλισμό των Καλαζνικοφ και της ανομίας. Χρειάζεται ένα μνημόνιο που θα το προτείνει ο ίδιος αλλά και θα το ψηφίσουν όλα τα πολιτικά κόμματα. Τι θα λέει , απλά πράγματα :
1.Με αφορμή και τις επερχόμενες κρίσεις ορίστε έναν Αρχηγό όλοι μαζί- ιδανικά αφήστε και τον ίδιο που είναι, από την πλειοψηφία των υπηρετούντων αποδεκτός – με μία μόνη εντολή. Να κάνει εν λευκώ ότι θεωρεί σωστό σε επίπεδο αστυνομικών μέτρων για να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλής .
2. Εξαιρέστε την αστυνομία από τα μνημονιακά μέτρα των προσλήψεων και πάρτε αστυνομικούς. Δεν γίνεται η αστυνομία με αποδεκατισμένο προσωπικό λόγω γήρατος και προσφυγικού να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που κάθε χρόνο θα γίνονται επιτακτικότερες.
3.Το πλεόνασμα που λέτε θα προκύψει δώστε το για εξοπλισμό της αστυνομίας. Δεν θα αντιδράσει κανένας από τους εξαθλιωμένους αυτής της κοινωνίας αν γνωρίζει ότι θα πάει για την ασφάλεια των γονιών του και των παιδιών του.
4. Σταματήστε την πολιτική σπέκουλα αριστερά και δεξιά σε βάρος της αστυνομίας και των αστυνομικών. Η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με «τσιτάτα δημοσιογραφικά» - που όταν δεν λέγονται από δημοσιογράφους είναι επικίνδυνα- που δημιουργούν μεν εντύπωση αλλά αυξάνουν το πρόβλημα αντι να το λύσουν. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που μπορούν να προτείνουν λυσεις.
Είναι εμφανές ότι οι τρομοκράτες στόχευσαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να εκδικηθούν για την σύλληψη του 29 χρόνου τρομοκράτη και να περάσουν το μήνυμα ότι ο αγώνας τους δεν εμποδίζετε και μπορούν να επέμβουν πολιτικά – δολοφονικά όποτε το επιθυμούν. Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να απαντήσει .Όχι με κούφιες αντιπαραθέσεις αλλά με οργανωμένο σχέδιο .Διότι την επομένη φορά δεν θα αστοχήσουν αλλά και κανείς δεν γνωρίζει ποιον ή τι θα πλήξουν.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια