Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά - Ο Τσουβάλας ξέρει πού "πονάει" η κάθε περιοχή και επιμένει στοχευμένα

Μπορεί το διασυνοριακό έγκλημα που απασχόλησε τη συνάντηση του Έλληνα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αλβανό ομόλογό του να έχει ως ναυαρχίδα την καταπολέμηση των
ναρκωτικών, όμως ο Έλληνας Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος  Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ως πολύ καλός γνώστης των επιμέρους προβλημάτων, δεν διστάζει να βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπο τον νείλον...Έτσι, εκτός από αυτά που ...
είδαν το φως της δημοσιότητας για τη συνάντηση των δύο ανδρών, οι πληροφορίες μας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν αρμοδίως αναφέρουν ότι ο Έλληνας Αρχηγός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πάταξη του φαινομένου που αφορά την προστασία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που τελευταία λεηλατούνται από επιτήδειους. Το θέμα αυτό απασχολεί εντόνως την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και μόνο ικανοποίηση γεννά η στοχευμένη αντιμετώπισή του από τον κ. Τσουβάλα.
Κατά τα άλλα βεβαίως  ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, οι δύο Αρχηγοί αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν μορφές διασυνοριακής εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων πλησίον της ελληνοαλβανικής μεθορίου, αδικήματα κατά του περιβάλλοντος κ.λπ.) που απασχολούν τις δύο χώρες και απαιτούν συντονισμένη δράση των δύο πλευρών, συμφώνησαν προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης τους:
στην προώθηση του θεσμού των ταυτόχρονων (ένθεν και ένθεν) περιπολιών στην ευρεία συνοριακή ζώνη των δύο χωρών,
στον ορισμό σημείων επαφής για την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών διασυνοριακού – οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και
στην πραγματοποίηση συναντήσεων τεχνικών κλιμακίων των δύο Αστυνομιών για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στις περιοχές πλησίον των κοινών χερσαίων συνόρων, καθώς και την τακτική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους.


http://epirusgate.blogspot.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια