Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εντυπωσιακή μείωση των πυρκαγιών στο νομό Χανίων - Απολογισμός από τον Διοικητή της Π.Υ (βίντεο)

Η πολύ καλή οργάνωση και διαχείριση προσωπικού και οχημάτων σε συνδυασμό με τις πολλές εξιχνιάσεις πυρκαγιών έφεραν θετικά αποτελέσματα.




«Ήταν μια χρονιά πάρα πολύ καλή τόσο σε ότι αφορά στον αριθμό των πυρκαγιών όσο και στο σύνολο των καμένων εκτάσεων» ανέφερε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Χανίων Δημοσθένης Μπουντουράκης, στην διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων της φετινής αντιπυρικής περιόδου, 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθησαν,  μέχρι τώρα συνέβησαν 290 αστικές πυρκαγιές , ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016 είχαν συμβεί 305 πυρκαγιές. Οι παροχές βοήθειας ήταν 564, ενώ πέρυσι ήταν 408.
Σε ότι αφορά στις υπαίθριες πυρκαγιές, φέτος ήταν 130 με 1328 καμένα στρέμματα, ενώ πέρυσι ήταν 285 πυρκαγιές  με 3095 καμένα στρέμματα.
Όπως είπε ο κ. Μπουντουράκης, σημαντικό  για τα θετικά αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου στο νομό Χανίων  ήταν το ότι τέθηκε σε εφαρμογή μια ψηφιακή υπηρεσία με ένα σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε σε όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και βελτίωσε κατά πολύ την διαχείριση των δυνάμεων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης έγινε καλύτερη διαχείριση του προσωπικού και των οχημάτων με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος ανταπόκρισης της πυροσβεστικής στα συμβάντα.
Να σημειωθεί πως το Παρατηρητήριο Δυτικής Κρήτης διαπίστωσε μια θεαματική μείωση του αριθμού των πυρκαγιών κατά 73% για τα έτη από 2012 έως 2015 κάτι που οφείλεται στην διασύνδεση της υπηρεσίας με το μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ και με αποτέλεσμα να γίνεται άμεσα η διασταύρωση των στοιχείων , ειδικά σε ότι αφορά την εκδήλωση πυρκαγιών σε βοσκότοπους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπουντουράκης, καίριο ρόλο στην μείωση των πυρκαγιών διαδραμάτισε και η μεγάλη αύξηση των περιστατικών που εξιχνιάστηκαν από το ανακριτικό τμήμα.  Να σημειωθεί πως εξιχνιάστηκαν όλα τα μεγάλα συμβάντα πυρκαγιών, είτε με την αυτόφωρη διαδικασία, είτε με την τακτική ανάκριση και το αποτέλεσμα λειτούργησε αποτρεπτικά για πιθανούς νέους υποψήφιους εμπρηστές.
Σε ότι αφορά στις πρόσφατες πλημμύρες από την σφοδρή βροχόπτωση της 26ης Οκτωβρίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Χανίων επεσήμανε πως μέσα σε μια ημέρα η Πυροσβεστική κλήθηκε σε τόσες περιπτώσεις παροχής βοήθειας, όσες ήταν και ολόκληρο το 2016.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ το 2016 η Πυροσβεστική κλήθηκε σε 408 παροχές βοήθειες, στις 26 Οκτωβρίου χρειάστηκε η επέμβασή της σε περίπου 400 συμβάντα.
Πάντως το θετικό ήταν πως  χάρη στην άριστα οργανωμένη επέμβαση δεκάδων πυροσβεστών δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.

Ο κ.Μπουντουράκης ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού όλων των Πυροσβεστικών  υπηρεσιών του νομού, καθώς και τα γραφεία πολιτικής προστασίας τόσο της Π.Ε. Χανίων όσο και των Δήμων για την άριστη συνεργασία, καθώς και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
flashnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια