Καρκίνος του στόματος: Ποια επιπλέον αιτία τον προκαλεί και πολλοί την αγνοούνΗ πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος αυξάνεται με συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, το ποτό και η κακή διατροφή.

Σε αυτούς τους παραδοσιακούς κινδύνους προστίθεται πλέον και ο στοματικός έρωτας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δρ Nigel Carter του βρετανικού Oral Health Foundation, εννιά στους δέκα καρκίνους του στόματος προκαλούνται από παράγοντες που μπορούμε να αποτρέψουμε μειώνοντας τη συχνότητά τους ή εγκαταλείποντας εντελώς τις βλαβερές συνήθειες.

«Ο καρκίνος του στόματος παραμένει σχετικά άγνωστος, καθώς πολλοί αγνοούν ακόμα πώς μπορείς να αναπτύξεις καρκίνο στη γλώσσα, τα μάγουλα, τα χείλη, το κεφάλι και το λαιμό».

Στην έρευνά του, που συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι, ένας στους πέντε ήταν καπνιστής και οι μισοί περίπου (48%) κατανάλωναν αλκοόλ σε συχνή βάση. Επιπλέον, 1 στους 3 παραδέχτηκε πως τρέφεται ανθυγιεινά, την ίδια ώρα που το 11% κάνει στοματικό έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ο γιατρός μας λέει πως ο στοματικός καρκίνος συνδέεται με έναν ιό που μεταδίδεται σεξουαλικά (HPV) και προσβάλει στόμα και λαιμό. Τα στοιχεία του δείχνουν πως τα περιστατικά εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου στη Βρετανία έχουν αυξηθεί περισσότερο από 68% την τελευταία 20ετία.

Η έρευνά του έδειξε μάλιστα πως οι άντρες επιδίδονται σε στοματικό σεξ δύο φορές περισσότερο από τις γυναίκες, αυξάνοντας έτσι εκθετικά τις πιθανότητες…


Πηγή: newsbeast.gr
_