Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι γιατροί καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις εντός του ΕΣΥ


Ρατσιστική επίθεση –μία ακόμη «μαύρη σελίδα» στην δύσκολη καθημερινότητα του ΕΣΥ – καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Όπως προκύπτει από την
καταγγελία επιμελητή - επικουρικού γαστρεντερολόγου που εργάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», διευθυντής (ίδιας ειδικότητας) του επιτέθηκε φραστικά ενώ τον κάλεσε να φύγει από την χώρα.

Η ΕΙΝΑΠ σε επιστολή της – στους παραλήπτες συμπεριλαμβάνονται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής– καλεί τις αρμόδιες αρχές να «πάρουν τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα τιμωρίας και αποτροπής τέτοιων φαινομένων».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά», τονίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

Σημειώνεται, ότι ο καταγγέλλων ιατρός – ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες κατάγεται από το Ιράν – αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ότι «ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας».

Υπό τα δεδομένα αυτά, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για επικίνδυνες συμπεριφορές, καθώς τέτοιου είδους ρατσιστικές υποθέσεις δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο ο συγκεκριμένος «λειτουργός» που έδωσε όρκο στον Ιπποκράτη υπηρετεί με συνείδηση και χωρίς διακρίσεις τους αλλοδαπούς ασθενείς.

Σημειώνεται, ότι γιατροί του ΕΣΥ παραδέχονται ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, προσθέτοντας ωστόσο ότι το ιατρικό σώμα στην πλειονότητα του φροντίζει όλους τους ασθενείς ισότιμα. Εντούτοις, εκείνοι οι ασθενείς που πέφτουν θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς φοβούνται να προβούν σε σχετικές καταγγελίες, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να παραμένουν στο…σκοτάδι. 


tanea.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια