Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η κάμερα που «πρόδωσε» το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Δεν είχε περάσει ούτε  1,5 ώρα από το φόνο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη το απόγευμα της 18ης 


Οκτωβρίου στο Β' Νεκτροταφείο Αθηνών, όταν ο 58χρονος δολοφόνος της εμφανίστηκε σε κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας προκειμένου να πουλήσει το κλεμμένο κινητό.
Οι ερευνητές της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη του χάρη στο στίγμα τού κινητού τηλεφώνου της 32χρονης. Συγκεκριμένα, από σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας η συσκευή εντοπίστηκε – αρκετή ώρα μετά τον φόνο – να εκπέμπει για τελευταία φορά στην περιοχή της Ομόνοιας. Κλιμάκια αστυνομικών μετέβησαν στην οδό Μενάνδρου και έπειτα από επίμονη έρευνα εντόπισαν το μαγαζί στο οποίο ο 58χρονος πούλησε τη συσκευή. Ηλεγξαν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και «απομόνωσαν» τη φωτογραφία του υπόπτου, ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του. Τη φωτογραφία αυτή αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή.
Αμέσως μετά, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες για τον βρουν και να τον συλλάβουν. Απαιτήθηκε έρευνα δέκα ημερών, προκειμένου οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Ριζούπολης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι της άτυχης εφοριακού.
Ως κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να είναι η ληστεία. Ωστόσο, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 58χρονος πούλησε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο για 20 ευρώ, καθώς και ότι μέσα στην τσάντα της η 32χρονη είχε το χρηματικό ποσό των μόλις 5 ευρώ.
Γιάννης Σουλιώτης - kathimerini.gr
 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια