Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Ιταλός, ο 'Ελληνας, τα ταχύπλοα, τα κινητά και η κάνναβη - Από Αύγουστο..χειμώνα!


Τουλάχιστον άλλα τρία σκάφη που έχουν απασχολήσει τις αρχές σε Ελλάδα και Εξωτερικό για




μεταφορά ναρκωτικών - και όχι μόνο-  οδήγησαν μεταξύ άλλων ενεργειών και ερευνών του Λιμενικού- στη σύλληψη των 11 ατόμων για τη διακίνηση κάνναβης.
Σε αρκετές από  τις περιπτώσεις εμπλεκόμενος εμφανίζεται ένας από τους 2 έλληνες συλληφθέντες.

Κομβικός εμφανίζεται πάντωε ο ο ρόλος και των δύο Ελλήνων, πάντως, που σχετίζονται με σκάφη αναψυχής,  παρά το γεγονός ότι από την προανάκριση αρχηγικό ρόλο είχε ο...Βίτο.

Ιταλός στο... όνομα ο οποίος αντιμετωπίζει και την βαρύτατη κατηγορία της Διεύθυνσης της Εγκληματικής Οργάνωσης με μέλη όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Η καταδίωξη του υπερ-ταχύπλοου με τις τρεις 350άρες μηχανές και την ταχύτητα των 60-70 κόμβων ήταν άκρως εντυπωσιακή, (κανένα σκάφος του Λ.Σ δεν διαθέτει τέτοια ταχύτητα, εξ"ου και το ελικόπτερο στην επιχείρηση)  ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι όμως σύμφωνα με την πληροφόρηση του bloko.gr τα βήματα που ακολούθησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου ( ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου Λ.Σ σε αγαστή συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Λιμενικού που συνέδραμαν αποφασιστικά.

Από το Αύγουστο του 2017 διάφορα ταχύπλοα σκάφη με εμφανισόμενη την ίδια εταιρία διαχείρησης και δύο "πακιστανικά" κινητά μπήκαν στο στόχαστρο της ΔΙΔΙΝΑΛ και μέρα με τη μέρα το κουβάρι ξετυλιγόταν μέχρι την 25η Νοεμβρίου και το τελευταίο δρομολόγιο..

Οι 11 συλλήφθένετες για την υπόθεση , 2 έλληνες, 1 Βούλγαρος, 2 Ιταλοί, 6 Αλβανοί θα απολογηθούν ανά ομάδες Τετάρτη - Πέμπτη και Παρασκλευή στην Τρίτη Ανακρίτρια Πειραιά.

Δώρα Βογιατζάκη




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια