Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρόνια κόπωση: Δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματική ασθένεια διατείνονται τώρα οι ειδικοί


Η χρόνια κόπωση αποτελεί πραγματική ασθένεια που προκαλεί αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου υποστηρίζουν τώρα οι επιστήμονες.

Για περισσότερα από 30 χρόνια οι απόψεις των ειδικών για το θέμα διίστανται… Κάποιοι θεωρούν ότι η εν λόγω κατάσταση είναι μια «πραγματική» ασθένεια, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για τερτίπια του μυαλού.

Συνήθως εκδηλώνεται ως μια έντονη σωματική και διανοητική κόπωση και προκαλεί πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης, δυσανεξία σε διάφορες τροφές, αφύσικη αρτηριακή πίεση, διόγκωση των λεμφαδένων, γαστρεντερικά προβλήματα και μυϊκούς πόνους.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Georgetown ανακάλυψαν σε ασθενείς με χρόνια κόπωση μεταβαλλόμενα επίπεδα σε ένα εγκεφαλικό μόριο που ονομάζεται miRNA, το οποίο ευθύνεται για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση της παραγωγής πρωτεϊνών, προκαλώντας στη συνέχεια συμπτώματα κούρασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας θέτουν τις βάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση και κατανόηση της διαταραχής που πλήττει έως και 2,5 εκατομμύρια Αμερικανούς μεταξύ 40-50 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής.


Πηγή: vita.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια