Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η "ομηρία" όσων περιμένουν προκήρυξη για το Λιμενικό

Εδώ και δεκαετίες οι διαγωνισμοί πρόσληψης στο Λιμενικό Σώμα, με τον τρόπο και τις διαδικασίες με τις οποίες διαξάγονταν άφηναν πολλά περιθώρια για κριτική.


Δεκάδες έχουν υπάρξει οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες πολλές από τις οποίες έφθασαν και ενώπιον της Δικαιοσύνης. Από την υψομέτρηση και τις επιδόσεις στα αθλήματα μέχρι και για λευκές κόλλες που ξαφνικά είχαν γραμμένες όλες τις σωστές απαντήσεις. 'Οσο για το όριο ηλικίας; Κι αυτό ανεβοκατεβαίνει ανάλογα τις συνθήκες και την εποχή. 

Η ένταξη των προσλήψεων στο Λιμενικό στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που προωθείται με το πολυνομοσχέδιο που ήδη είναι σε διαβούλευση στην επιτροπή της Βουλής τουλάχιστον θα εκμηδενήσει τέτοια φαινόμενα.

Το κυριότερο είναι όμως ότι θα εξαλείψει την ομηρία εκατοντάδων νέων ανθρώπων που περιμένουν κάθε τόσο μια προκήρυξη με την ελπίδα ότι θα εξασφαλίσουν δουλειά. Οι προσλήψεις στο Λιμενικό διαχρονικά αποτελούσαν "άσσο" στα μανίκια των Υπουργών Ναυτιλίας ενόψει εκλογών, κι αυτό ήρθε η ώρα να σταματήσει.

Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν έχει επιτρέψει στο Λιμενικό Σώμα να ανακτήσει τις χαμένες οργανικές θέσεις. Η τελευταία υπόσχεση για 300 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων, οι οποίες κάπως θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες, ουσιαστικά δεν υλοποιήθηκε. Τυπικά, βέβαια, υλοποιήθηκε εν μέρει.

Από τις 300 εγκεκριμένες και οικονομικά καλυμένες θέσεις "προκηρύχθηκαν" 101 κι αυτές καλύφθηκαν από επιλαχόντες του προηγούμενου διαγωνισμού. 

Λογικά, η προθεσμία για προκήρυξη νέου διαγωνισμού εκπνέει με την ψήφιση του νομοσχεδίου, εκτός εάν υπάρξει μεταβατικό "παράθυρο". 

Το bloko.gr έχει γίνει αποδέκτης πολλών επιστολών αγωνίας από νέους που περίμεναν την προκήρυξη διαγωνισμού, ενώ ενήμερες είναι μέσω των ίδιων επιστολών τόσο οι συνδικαλιστικές ενώσεις των Λιμενικών όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, πολιτική και στρατιωτική.


Διαβάστες τις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η

Προς: pealsgr@gmail.com, info@neaplefsi.gr, blokoportal@gmail.com
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017

Αξιότιμα μέλη, αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να τροποποιηθεί το νέο πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ.

Εξακολουθούμε εμείς οι αναμένοντες να επιμένουμε στην έκδοση νέας προκήρυξης.. καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για μας, όπως είχε προηγηθεί με τους επιλαχόντες!

Με την δική σας παρέμβαση κατατάχθηκαν 105 επιλαχόντες βάσει του άρθρου
παρ.12 του Ν.4256/2014 όπου καλύφθηκαν οι προβλεπόμενες κενές θέσεις και
μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο άρθρο 5 δικαίωμα σε διαγωνισμό ΛΦ έχουν όσοι είναι
έως 26 ετών, κάτι που δεν τηρήθηκε στον τελευταίο διαγωνισμό έτους 2015 καθώς δικαίωμα συμμετοχής δόθηκε σε άτομα που γεννήθηκαν από 1/1/1988!!!

Από τον Μάιο του 2016 ο Υπ. Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει 300 θέσεις ΛΦ γενικής σειράς εντός του 2017 και είχε κατατεθεί και σχετικό αίτημα στο Υπ. Οικονομικών καθώς δεν προχώρησε φυσικά διότι πίεζαν να απορροφηθούν οι   επιλαχόντες, έχοντας ελάχιστα μόρια και μειώνοντας τις θέσεις από ενδεχόμενο νέο διαγωνισμό!

Από την προκήρυξη του 2015 που αφορούσε 49 άτομα προσλήφθηκαν 200 συνολικά. 
Αναιρώντας ουσιαστικά την αξιοκρατία και την διαφάνεια των διαγωνισμών για 2
λόγους...πρώτον διότι αυξήθηκε το όριο ηλικίας και δεύτερον κατατάχθηκαν
όλοι!

Εσείς ως συνδικαλιστικός φορέας επιμείνατε και ικανοποιήσατε το αίτημα των
Επιλαχόντων μηδενός εξαιρουμένου.

Αναμένεται προκήρυξη ΛΦ γενικού λυκείου από το 2011.

Σωστότερο και δικαιότερο θα ήταν μιας και καθυστερεί μήνες αυτός ο διαγωνισμός το όριο ηλικίας να μεταβληθεί από τα 26 έτη και να ανέλθει στο 28 το ή στο 29 το όπως είχε γίνει σε προηγούμενους διαγωνισμούς ΛΦ ετών 2015 και 2008 αντίστοιχα.

Απευθυνόμαστε σε όλη την ηγεσία αλλά και σε εσάς να επισπεύσετε τις
διαδικασίες.   Αναγνωρίζουμε τον αγώνα σας γι αυτό  και απευθυνόμαστε σε εσάς.

Το ΛΣ έχει άμεση ανάγκη από προσωπικό και είναι γνωστό ότι υπολείπονται 400
κενές οργανικές θέσεις!

Παρακαλώ να κρατήσετε τον λόγο σας κ να επιμείνετε στις απόψεις σας για
το 2017,ώστε να δώσετε κ σε εμάς την ευκαιρία ή αν θέλετε, δυνατότητα
συμμετοχής, όπως έγινε και με τους επιλαχόντες.

Οι αναμένοντες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2η

ΠΡΟΣ: 
            Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
            Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
            Ακτή Βασιλειάδη Πύλες Ε1-Ε2, Πειραιάς
            Τ.Κ 18510

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            1) Γρ. κ. Υπουργού (υ.τ.α) (minister@yna.gov.gr)                
2) Γρ. κ.Υφυπουργού (υ.τ.α) (yfyp.ministeroffice@yn.gov.gr)
            3) Γρ. κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (υ.τ.α) (als@hcg.gr)

       
    Όπως γνωρίζουμε όλοι μας για την κατάταξη όλων των υπολοίπων υποψηφίων ΛΦ (επιλαχόντων) του διαγωνισμού 2015 στις 18/10/2017, είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή την 27/09/2017 προς τα συναρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών αντίστοιχα, προκειμένου να εγκριθούν αρμοδίως 101 θέσεις των τελευταίων επιλαχόντων ΛΦ, καθώς και 199 νέες θέσεις Λιμενοφυλάκων 
(Σύνολο: 300). 

Οι 101 θέσεις επιλαχόντων εγκρίθηκαν με Αριθμ. Πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ/134/26067/ΣΧΕΤ:26772/28-09-2017 Απόφαση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006.

    Απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να επισπεύσετε τις διαδικασίες, σχετικά με την έγκριση του νέου διαγωνισμού ΛΦ εντός 2017, που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες στα γραφεία του Υπουργείου Οικονομικών. 

Σωστό και δικαιότερο θα ήταν το όριο ηλικίας να παραμείνει στο 29ο έτος ή 28ο έτος, δηλαδή γεννηθέντες από 01-01-1988 και 01-01-1989 (όπως η προκήρυξη ΛΦ 2008 και 2015 αντίστοιχα), λόγω του ότι έχει να βγει προκήρυξη όλων των κατηγοριών από το 2011. Το Λιμενικό Σώμα έχει άμεση ανάγκη από προσωπικό και είναι γνωστό ότι υπολείπονται 400 οργανικές θέσεις ΛΦ.

    Παρακαλώ να κρατήσετε τον λόγο σας για το 2017 για να δώσετε και σε εμάς μία ευκαιρία να συμμετάσχουμε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3η

Καλημέρα σας ,θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που σε παλαιότερες δημοσιεύσεις σας το είχατε αναφέρει και εσείς. Στο λιμενικό σώμα ετοιμάζονται να ψηφήσουν ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καθιερώσει την εισαγωγή  μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις.  Παρόλα αυτά και ο κύριος Δρίτσας και ο κ Κουρουμπλής είχαν κάνει πιο παλιά δηλώσεις περί 300ων προσλήψεων για τους λιμενοφύλακες. Και ενώ είχαν σταλθεί τα αντίστοιχα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία προτίμησαν να πάρουν τους επιλαχόντες του προηγουμένου διαγωνισμού πολλοί από τους οποίους δεν τηρούσαν το ηλικιακό όριο .
Θα σας παρακαλούσα αν θα μπορούσατε για ακόμη μια φορά να θίξετε αυτό το ζήτημα ,διότι ήταν μια τεράστια αδικία για μας που περιμένουμε εδώ και τόσο καιρό αυτές τις προσλήψεις και έχουμε σπαταλήσει ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.
Τι θα γίνει λοιπόν μ αυτές τις θέσεις?  Θα προκηρυχθεί τελικά αυτός ο διαγωνισμός?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας





Δ.ΒοΓ.




|
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια