Προβοκάτσια ή δολοφονική επίθεση; - κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε κείμενο, που μας απέστειλε αστυνομικός-αναγνώστης του bloko.gr ο οποίος στο εισαγωγικό σημείωμά του αναφέρει ότι πρόκειται για σκέψεις και ανησυχίες που έχει στο μυαλό του
κάθε αστυνομικός, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και δεν βγάζει προς τα έξω, με την ελπίδα κάποιοι να αλλάξουν πορεία στο... καράβι που λέγεται ΕΛ.ΑΣ και αρμενίζει στραβά, πριν θρηνήσουμε αστυνομική ή πολίτη:

ΧΘΕΣ ΕΝΑΣ Η ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΊΣΤΕΣ,  ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ,Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΏΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΆΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΌΝΗΣΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΌΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ. ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΏΤΕΣ ΩΡΕΣΣΤΈΛΕΧΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΠΕΊΣΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ. ΕΊΝΑΙ ΟΜΩΣ; Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΛΉ..ΤΗΝ ΑΝΕΠΆΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΗΜΈΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΎΨΟΥΝ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΚΤΙΜΉΣΕΙΣ ΌΤΑΝ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΞΕΚΆΘΑΡΑ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΟ ΦΊΔΙ ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΕΊΤΕ ΈΜΜΕΣΑ ΕΊΤΕ ΆΜΕΣΑ ΈΧΕΙ ΜΕΓΑΛΏΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΌΨΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ, ΌΤΑΝ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΆ ΔΎΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ.ΠΩΣ ΦΤΆΣΑΜΕ ΏΣΕΔΩ; Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΑΠ ΌΤΑΝ ΒΓΉΚΕ ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΕΠΙΔΩΘΗΚΕ ΣΕ ΈΝΑ ΚΥΝΉΓΙ ΜΑΓΙΣΣΏΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΎ ΠΩΣ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΉΡΘΕ ΘΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΏΜΑΤΑ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ..ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, Ο ΠΡΟΣΤΆΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣΕ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌΥ ΠΛΑΙΣΊΟΥ ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΟ ΕΘΕΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΕΣ. ΚΑΤΆΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ, ΉΘΕΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΑΤ , ΠΈΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΜΙΑ ΑΛΛΗΣ ΑΝΤΊΛΗΨΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.. ΑΠΌΛΥΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΉ ΣΤΑΣΗ ΣΕ  ΣΗΜΕΊΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΜΌΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΜΕ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ..ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΊΕΙ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ; Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΗΓΕΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΝΈΟ ΔΌΓΜΑ ΔΙΑΛΌΓΟΥ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΣΕΙ Η ΟΙ ΚΑΚΟΊ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΊ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΛΆ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΆΡΧΕΙΑ ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΤΗΝ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ; Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΣΑΣ. ΑΣ ΔΟΎΜΕ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΠΤΥΧΉ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ ΤΏΡΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΚΡΊΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΛΑΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΆΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΩ ΕΜΕΊΣ ΘΑ ΕΣΤΙΆΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΉ ΗΓΕΣΊΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΊΡΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΈΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ ΤΑ ΕΞΆΡΧΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ.  ΤΌ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΚΏΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ ΣΕ ΦΥΛΆΞΕΙΣ  ΣΤΌΧΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΌ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΎΤΕΡΟ  ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΉ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΘΈΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ.  ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΤΙ ΑΠΟΤΡΈΠΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΑΣΔΉΠΟΤΕ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΌΥΣ; ΟΙ  ΣΥΛΛΉΨΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΈΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ..ΌΤΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΤΟ ΧΆΟΣ,  ΤΌΤΕ Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΜΕ. ΔΥΣΚΟΛΟ; ΜΆΛΛΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΚΑΤΆ ΓΕΝΙΚΉ ΟΜΟΛΟΓΊΑ.  ΟΙ ΑΡΜΌΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΈΡΟΥΝ ΠΡΌΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΆΓΜΑΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΊΣΟΥΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΊΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΈΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΌΤΕ ΟΙ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΈΤΕΙ Η ΕΛΑΣ ΣΕ ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΧΡΌΝΟ ΘΑ ΟΔΗΓΉΣΟΥΝ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ, ΑΡΚΕΊ ΒΈΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΆ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΆΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΤΗΣ. ΑΣ ΕΛΠΊΣΟΥΜΕ ΚΆΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΈΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΆΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.


_