ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνουν και «σχέδιο δολοφονίας» του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα πίσω από τα οπλοστάσια σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα


Σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στη διάρκεια της επίσκεψής του στις 7 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, εξετάζεται αν μπορεί να είχαν οι οκτώ άνδρες και
μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής που συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα. Ομως διερευνώνται και άλλα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπήρξε σχετική ενημέρωση κορυφαίων πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα αλλά και διπλωματών.
Οι προσαχθέντες είναι ύποπτοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τουρκική ένοπλη οργάνωση DHKP-C. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει αν το τελευταίο 20ημέρο εισήλθαν -κυρίως από την βόρειο Ελλάδα- Τούρκοι ένοπλοι με στόχο να προχωρήσουν σε επίθεση στην διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, η οποία, επίσκεψη, είχε προαναγγελθεί από τα τέλη Οκτωβρίου. Μάλιστα ερευνάται αν σε άλλη περιοχή -εντός και εκτός Αττικής- υπάρχει και άλλος «πυρήνας» των ενόπλων και οπλισμός που δεν έχει εντοπισθεί. 


Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη επεσήμαναν ότι «μετά τις συλλήψεις, την τελευταία εξαετία, Τούρκων ενόπλων στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, σε διαμέρισμα στου Γκύζη, σε σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά της Χίου αλλά και την άτυπη απέλαση υπόπτου που είχε "απαχθεί" στα Εξάρχεια, τα μέλη της DHKP-C δεν θεωρούν "φιλικό" έδαφος την Ελλαδα. Κι έτσι ίσως το θεώρησαν ιδανικό χώρο για εκπόρευση επίθεσης κατά του Τούρκου Προέδρου μην συνεκτιμώντας τα τεράστια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν στις σχέσεις των δύο χωρών από μία επίθεση εναντίον του κ. Ερντογάν. Όμως μέχρι να προσδιορισθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών. 


Σε παλαιότερες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι μέλη Τουρκικών ενόπλων οργανώσεων είχαν κρύψει οπλισμό, κυρίως καλάσνικοφ, εκτοξευτές ρουκετών κλπ σε ορεινές περιοχές γύρω από την Αθήνα και κυρίως στην Πάρνηθα. 

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_