Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λώληδες κι ατομική ευθύνη - Γιατί υπέβαλα μήνυση.... του ανθυπαστυνόμου Κωνσταντίνου Χρονόπουλου

Κάποτε σε μια καφετέρια στην Τρίπολη συζητούσα με φίλο μου για το θέμα των gay και για το πως έχουν διεισδύσει στη ζωή μας . Ενοχλημένη η τότε υποψήφια δήμαρχος και νυν
δημοτικός σύμβουλος κα Γ........ που καθόταν στο διπλανό τραπέζι , μου  απηύθυνε το λόγο , δίχως να με γνωρίζει και με ρωτά εάν έχω πρόβλημα με αυτούς. Φυσικά της απάντησα άμεσα πως δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα , απλά μου προκαλούν τον εμετό , ειδικά αυτοί που τονίζουν την ιδιαιτερότητα τους . Και κάπως έτσι αποστομώθηκε...!!!

Ποτέ δε μπορούσα να φανταστώ πως το θέμα αυτό θα απασχολούσε στο μέλλον την υπηρεσία μας με τρόπο τόσο προκλητικό που  μόνο  άκρατο θυμό γεννά . Ξεκίνησε φυσικά από τους 9000 αστυνομικούς που κρύβονται και φοβούνται να εκδηλωθούν και κατέληξε, προς το παρόν, στην προσβολή  του πλέον αγαπητού Προσώπου της θρησκείας και πίστεως μας , την Παναγία , μέσω του απεχθέστατου άρθρου "θρησκεία , φύλο και σεξουαλικότητα". Δε θα προσποιηθώ το θρήσκο ούτε τον υπερασπιστή των ιερών κι οσίων. Μα η οργή μου είναι τόση που με αναγκάζει να πράξω. Χθες διάβασα το άρθρο  ,σήμερα  υπέβαλα μήνυση κατά του Υπαστυνόμου Μιχαήλ Λώλη για παράβαση του νόμου περί ρατσισμού , για καθύβριση θρησκεύματος κι εξύβριση . Σαφώς κι ο Εισαγγελέας θα κρίνει αν και ποιο από τα αδικήματα ευσταθεί .Η ιδιοσυγκρασία μου όμως επιβάλλει να πράξω δίχως δεύτερη σκέψη. Το ανωτέρω άρθρο με προσβάλει , με προκαλεί , με εξυβρίζει. Γιατί ; Διότι   τυγχάνει να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και δε θα επιτρέψω σε κανέναν να με κάνει να νιώθω ντροπή ή ένοχος για τα πιστεύω μου ,πόσο μάλλον όταν η απόπειρα προέρχεται από μέλος  του Σώματος  που θέλει να   προβάλλει τη δήθεν θιγμένη ιδιαιτερότητά του και να υπερασπίσει την ομάδα που ανήκει .

Τίθεται όμως ένα σοβαρότατο θέμα : ποια η στάση κι η ευθύνη όλων ,  ανεξαρτήτως φύλου , θρησκείας  , θέσης ; θα διαβάσατε προφανώς τα σχόλια που ακολούθησαν το άρθρο και θα συμπεράνατε πως από λόγια πάμε καλά από πράξεις όμως ουδέν κι αυτό είναι το άσχημο της υπόθεσης. Θα συμφωνήσω με αυτούς που μέμφονται τους δήθεν ενοχλημένος , που απλά μένουν στα παχιά και πολλές φόρες απρεπή λόγια.  Δυστυχώς οι καταστάσεις πλέον επιβάλλουν έργα. Σας καλώ λοιπόν την ενόχληση σας να την κάνετε πράξη , έστω και με ατομική αναφορά. Άπαντες μεμφόμαστε την ηγεσία μα κάνεις δεν θέτει το θέμα ενώπιον της . Το γνωρίζει ; Φυσικά , μα κάποια θέματα απαιτούν υπομονή κι επιμονή , μια επιπλέον ώθηση ,  ας μη γελιόμαστε. Η πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία έδειξε , προς ευχάριστη έκπληξή μου , πως όταν το κάθε λογής αίτημα  έχει λογική βάση θα τύχει , τουλάχιστον εξ αρχής  , ακρόασης και προσοχής. Άγνωστο το αποτέλεσμα μα το δίκαιο τελικά επικρατεί αρκεί να το διεκδικήσεις με κάθε δυνατό και πάντα νόμιμο τρόπο .Το πλήθος που το επιδιώκει είναι πάντα ένας καλός σύμμαχος .

Εν κατακλείδι λοιπόν  προκαλώ το αίσθημα της ατομικής ευθύνης να εκφραστεί με πράξη διαφορετικά οι δήθεν  θιγόμενοι και ψευτοεπαναστάτες  να σιωπήσουν. .


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια