Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται τη Δευτέρα, ενώ είναι σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά
στα κεντρικά και νότια και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν έως το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, όπου πιθανόν το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, ωστόσο από αργά τη νύχτα ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως τα παραθαλάσσια τμήματα) και μέχρι το απόγευμα στη Στερεά και πιθανόν την Αττικοβοιωτία και τη νότια Εύβοια θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές έως το βράδυ στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια