Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί τα σπυράκια εμφανίζονται ξανά στο ίδιο σημείο; Τι μπορούμε να κάνουμε;


Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι εμφανίζεται ξανά ένα σπυράκι στο ίδιο ακριβώς σημείο με την προηγούμενη φορά.

Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε; Υπάρχουν, ευτυχώς, σύμφωνα με το δερματολόγο Dr. Joshua Zeichner από το Νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βάλουμε τέλος σε αυτόν το συνεχή «σατανικό» κύκλο της ανεπιθύμητης ακμής.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη συγκεκριμένη μορφή ακμής και πώς να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Το σπυρί μπορεί να είναι κύστη

Τα εσωτερικά σπυράκια που πρήζονται και ποτέ δεν εμφανίζουν κεφαλάκι, γνωστά και ως κυστική ακμή, τείνουν να εμφανίζονται συνέχεια στο ίδιο σημείο. Αναπτύσσονται όταν ο πόρος ο οποίος είναι κατασκευασμένος σαν μια λακκούβα, παράγει σμήγμα για να βγει στην επιφάνεια του δέρματος.

Όταν συμβαίνει αυτό, το σμήγμα δημιουργεί κάτι σαν μπαλόνι κάτω από το δέρμα μας το οποίο φουσκώνει και ξεφουσκώνει ανάλογα με τη ποσότητα του σμήγματος που παράγουμε.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Δυστυχώς η κυστική ακμή αλλάζει την κατασκευή του δέρματός μας, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσουμε να το αφαιρέσουμε από μόνοι μας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να αναπτυχθεί εντελώς χωρίς να το πειράξουμε και στη συνέχεια να επισκεφτούμε ένα δερματολόγο για να το αφαιρέσει.


Συνηθίζετε να σπάτε τα σπυράκια σας

Αν ζουλάτε το σπυράκι σας μέχρι να σπάσει, είναι πολύ πιθανό να μην έχετε αφαιρέσει όλο το σμήγμα από μέσα, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σπυράκι να μολυνθεί ξανά.

Επίσης, ο ερεθισμός και η κοκκινίλα μπορούν να δημιουργήσουν την εμφάνιση ακμής στη περιοχή δίπλα από το σπυράκι που έχετε επιχειρήσει να σπάσετε. Μπορεί να νομίζετε πως είναι το ίδιο σπυράκι με αυτό που είχατε, αλλά στην πραγματικότητα να είναι ένα διαφορετικό, δηλώνει ο Dr. Zeichner.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Για να αποφύγετε να βουλώσουν οι πόροι του δέρματός σας, φροντίστε να διατηρείτε καθαρό το δέρμα σας έτσι ώστε να απομακρύνετε το περιττό σμήγμα και να διατηρείτε τους πόρους καθαρούς.

Αγγίζετε συνέχεια το πρόσωπό σας

Αν έχετε την κακιά συνήθεια να αγγίζετε συνέχεια το πρόσωπό σας με τα χέρια σας όταν είστε αγχωμένοι ή διαβάζετε τα email σας στο γραφείο, τότε είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζετε ακμή στα ίδια ακριβώς σημεία ξανά και ξανά.

Με το να αγγίζετε συνέχεια το πρόσωπό σας στα ίδια σημεία, μπορείτε να μεταφέρετε σκόνη και λιπαρότητα στους πόρους του δέρματός σας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακμή.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Εκτός φυσικά από το να κρατάτε τα χέρια μακριά από το πρόσωπό σας, θα πρέπει να διατηρείτε αυτές τις περιοχές καθαρές προκειμένου να απομακρύνονται όλα τα βακτήρια που μεταφέρετε από τα δάχτυλά σας στο δέρμα του προσώπου σας.


Πηγή: manslife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια