Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ευαίσθητο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Nίνα Σκύλοι Βοηθοί, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την 



Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Αττικής και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων. 

Η επίσκεψη αυτή έκρυβε και μια έκπληξη καθώς ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και ο Γιωργάκης Μάνης συνοδευόμενος από τον Μάικ, τον πρώτο πιστοποιημένο σκύλο βοηθό πολλαπλών υπηρεσιών στην χώρα μας! 

Οι γονείς του Γιωργάκη συγκινημένοι είδαν το όνειρο και την ευχή του παιδιού τους να επισκεφτεί την ΕΛ.ΑΣ να γίνεται πραγματικότητα. 


Σε προηγούμενη επίσκεψη της ιδρύτριας της Νίνα Σκύλοι Βοηθοί, βρήκε πρόσφορο έδαφος η ιδέα για μία πρώτη πανελλαδικά συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα του ΤΣΑΣ και του μοναδικού στην Ελλάδα μη κερδοσκοπικού οργανισμού σκύλων βοηθών. 

Ειδικότερα, της αξιοποίησης των εν αποστρατεία αστυνομικών σκύλων, όσων εξ αυτών πληρούν τις προϋποθέσεις συνέχισης προσφοράς έργου στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από προγράμματα με την καθοδήγηση και συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Nina Service Dogs. 


Η δεύτερή μας επίσκεψη συνέδεσε τους ρόλους, τις ικανότητες και τις αξίες των χαρισματικών σκύλων εργασίας δείχνοντας όλο το μεγαλείο της προσφοράς τους σε διάφορους τομείς, πάντα με την σωστή καθοδήγηση των εξειδικευμένων εκπαιδευτών και χειριστών τους. Αν και η φύση του αντικειμένου της εργασίας των σκύλων είναι διαφορετική στις δύο πλευρές, οι στόχοι είναι παρεμφερείς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον τμηματάρχη κο Σαρλάμη Παναγιώτη και το προσωπικό του ΤΣΑΣ καθώς και τον συνοδό σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών κο Βασίλη Αναστασιάδη ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον οργανισμό μας. 


Καλή επιτυχία σε όλους και τις καλύτερες ευχές μας στον Γιωργάκη και την οικογένειά του για μια ζωή χαρούμενη και ευτυχισμένη με τον σκύλο βοηθό τους Μάικ!

www.ninaservicedogs.com
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια