Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Έκλεβαν αλυσίδες από ηλικιωμένες

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασαν για να απολογηθούν 34χρονος και 37χρονος που κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν τα χρυσά κοσμήματα που φορούσαν στο λαιμό τους οι ηλικιωμένες
γυναίκες και στη συνέχεια τα πουλούσαν σε κοσμηματοπώλη της περιοχής μας.

Χθες διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν και οι τρεις εμπλεκόμενοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι ο μεν 37χρονος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του ηλικίας 34 και 53 ετών χωρίς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Σπύρο Σαλαμαστράκη αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως το μόνο που έκανε ήταν να οδηγεί το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε και ο 37χρονος ο οποίος και διέπραττε τις κλοπές. Ο ίδιος είπε πως όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος των δύο ανδρών αλλά και του 53χρονου κοσμηματοπώλη σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο κατηγορούμενοι (ο 37χρονος και ο 34χρονος) «έδρασαν» από τις 12 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2016 και κατάφεραν σε αυτό το χρονικό διάστημα να διαρπάξουν πέντε κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών της περιοχής μας.

Οι δύο άνδρες είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης και ειδικότερα, κινούνταν με δίκυκλο μοτοποδήλατο κυρίως σε περιοχές όπου δεν υπήρχε αυξημένη κίνηση. Εκεί φρόντιζαν να εντοπίσουν ανυποψίαστες γυναίκες και δη ηλικιωμένες και αφού τις προσέγγιζαν, ο ένας εξ αυτών πεζός τους αφαιρούσε τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό και εξαφανίζονταν.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δυο δράστες πούλησαν μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων στο κατάστημα-χρυσοχοείο του 53χρονου, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Σε έρευνα - έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο από τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στις δικαιούχους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελεία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Κατηγορείται και για άλλες κλοπές
Ωστόσο ο 34χρονος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ρόδου και για άλλη μία περίπτωση διακεκριμένων κλοπών στην οποία κατηγορείται.
Ειδικότερα, ο 34χρονος φέρεται στις 13 Φεβρουαρίου 2015 να εισήλθε σε σπίτι στην περιοχή της Ανάληψης και να αφαίρεσε μία τηλεόραση 40 ιντσών με το τηλεχειριστήριο της, μία θήκη για κέρματα με το ποσό των 60 ευρώ, τρία usb, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ σε κέρματα καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη του σπιτιού.
Επίσης στις 9 Μαΐου 2015 μετέβη στην Ιαλυσό σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων και αφαίρεσε από υπάλληλο τσαντάκι που περιείχε 25 ευρώ και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.
Ο ίδιος το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2015 αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι χειρός.
Σε βάρος του 34χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Πηγή : rodiaki

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια