Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία" - Κείμενο Υποστράτηγου ΕΛ.ΑΣ ε.α

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ


 υλοποιώντας κατευθύνσεις της Ε.Ε, ανεξάρτητα από την εκδήλωση της κρίσης,  κατακρεούργησαν τις  συντάξεις μας, αποδυνάμωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία μας κουρεύοντας τα αποθεματικά τους, απαξίωσαν τη λειτουργία του ΝΙΜΤΣ, των στρατιωτικών και των λοιπών δημόσιων νοσοκομείων, με τη μείωση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους και την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Επίσης, έκλεισαν νοσοκομεία και μονάδες υγείας, κατήργησαν τα εξεταστήρια του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, αύξησαν  τη συμμετοχή μας στη φαρμακευτική δαπάνη και εξαίρεσαν πολλά απαραίτητα για την υγεία μας φάρμακα από τη συνταγογράφηση, δημιούργησαν εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, τα άνεργα παιδιά μας, τους συγγενείς μας, τους γείτονες, τους φίλους μας.

Όσοι αντιμετωπίζουμε χρόνια προβλήματα υγείας, αλλά και όσοι έκτακτα έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας, νοσηλευτικής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής, στοιβαζόμαστε  σε ατέλειωτες ουρές  στα εξωτερικά ιατρεία  των νοσοκομείων, για μια απλή εξέταση ή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε μήνες για μια ειδική εξέταση.

Η κυβέρνηση έχει βάλει  πλαφόν στις επισκέψεις , στις εξετάσεις και στις συνταγογραφήσεις των γιατρών, ενώ με τον πρόσφατο νόμο επιβάλλει εξαντλητικά ωράρια στους νοσοκομειακούς γιατρούς, με ότι αρνητικά συνεπάγεται  για τους ίδιους , αλλά και για την ασφάλεια  και ποιότητα των διαγνώσεων για  όλους εμάς που προστρέχουμε για ιατρικές εξετάσεις. Στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 προβλέπεται νέα μείωση στα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠYΥ και  τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και περιορισμός στις δαπάνες για γιατρούς και φάρμακα.

Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. είναι η διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και η κατάργηση του δικαιώματός μας για πρόσβαση στην περίθαλψη. Θέλουν να μας στρέψουν όλους στον ιδιωτικό τομέα, στα ιδιωτικά θεραπευτήρια των μεγάλων ιατρικών επιχειρηματικών ομίλων, όπου όποιος έχει χρήματα θα επιβιώνει και οι συνταξιούχοι, οι μισθοσυντήρητοι, οι ανασφάλιστοι  θα αφήνονται στην τύχη τους. Παράλληλα, επιχειρούν να μας φορτώσουν όλα τα βάρη για την κουτσουρεμένη δημόσια υγεία.  Ακόμη και με την περίθαλψη των ανασφάλιστων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  κάνει τον ‘’τζάμπα μάγκα’’ χρησιμοποιώντας τις δικές εισφορές μας στον ΕΟΠYΥ και όχι κρατικά κονδύλια.

Η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό. Η πρόσβαση στην ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, όλοι όσοι ζούμε σ’ αυτή τη χώρα, έχουμε δικαίωμα σ’  ένα σύστημα υγείας και περίθαλψης  που να χρηματοδοτείται το κράτος. Το επιβάλλει η πίστη στην αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Έχουμε λοιπόν, ευθύνη και καθήκον και οι απόστρατοι των Ε.Δ. και των Σ.Α. να αντιδράσουμε σε ότι απαξιώνει τη ζωή μας και τη ζωή των συμπολιτών μας. 

Την Πέμπτη,  23 Νοέμβρη 2017  και ώρα 10.00, να βρεθούμε όλοι μας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας), στην Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ και τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλων των φορέων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

            Να διαμαρτυρηθούμε κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία και να ζητήσουμε την ανατροπή της, απαιτώντας τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  του συστήματος  δημόσιας υγείας, δωρεάν περίθαλψη  και φαρμακευτική αγωγή, πρόσληψη  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους!


Γιώργος Παλιούρας
Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια