Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απεργία σήμερα στα ΕΑΣ

Απεργία και συγκέντρωση στις 12.00 μ.μ. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τα σωματεία των ΕΑΣ.
Αιτία όπως αναφέρουν “η δραματική κατάσταση των ΕΑΣ είναι καθαρά ευθύνη της κυβέρνησης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής”.

Όπως λένε “πέρασαν τρία χρόνια δεσμεύσεων και υποσχέσεων από το Μαξίμου, απ’ το Υπουργείο Οικονομικών κι απ’ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  χωρίς ποτέ να υπάρξει μια ουσιαστική απόφαση που να δίνει προοπτική στην εταιρεία.

Σήμερα η  εταιρεία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να την οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό, σε παραγωγική αδυναμία, σε διοικητικό κενό.

Κανείς εργαζόμενος των ΕΑΣ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι  η Μοναδική Αμυντική Βιομηχανία της χώρας σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά θα κινδύνευε να κλείσει παρά τις μεγάλες παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων που η υλοποίησή τους δεν πραγματοποιείται στην χώρα μας.

Θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση αντί να δίνει γη και ύδωρ σε όλους αυτούς τους μεσάζοντες, που εκπροσωπούν τα δικά τους συμφέροντα για εισαγωγές απ’ το εξωτερικό, να έχει αλλάξει πλεύση χρηματοδοτώντας γραμμές παραγωγής απαραίτητες για την άμυνα της χώρας, αντί αυτού οδηγεί την εγχώρια αμυντική βιομηχανία στον καιάδα και τη χώρα μας σε πλήρη εξάρτηση”.

πηγή: militaire

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια