Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομικός - συγγραφέας με την παιδική ψυχή

Φωτεινη
Μπορεί η καθημερινότητα να τρομάζει, μπορεί ο ανθρώπινος πόνος να γίνεται αφόρητος όμως υπάρχουν διέξοδοι και σε πολλές περιπτώσεις που αναζητάς την ελευθερία στο πνεύμα και την ψυχή
και ο νους σου ταξιδεύει, γιατί έχεις αυτό δικαίωμα, το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Έτσι μόνο μπορεί να περιγράψει ο δημοσιογράφος, o ακροατής, o πολίτης, o γονιός ακόμα και τα παιδιά που καταλαβαίνουν ίσως περισσότερα από τους μεγάλους, τη Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, την αστυνομικό η οποία εκτός από το νόμο που επέλεξε να υπηρετήσει, άνοιξε τα φτερά της και με επιτυχία «πέταξε» στο φανταστικό κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε.


Η κ.Κωνσταντοπούλου υπηρετεί στο γραφείο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όμως γνωρίζει καλά τις μαγευτικές περιοχές του τόπου που ζούμε,άλλωστε σε ένα τέτοιο τοπίο αποφάσισε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην συγγραφή παιδικών βιβλίων,μεταφέροντας τη μαγεία του παραμυθιού σε όλη την Ελλάδα από τις Πρέσπες.
Η ευαισθησία της αυτή εκδηλώθηκε όπως είπε στη συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη αφού ως παιδί ξετρελαινόταν με τα παραμύθια και ως έφηβη να ταξιδεύει κάνοντας το γύρο ενός φανταστικού κόσμου γεμάτο μαγεία.
Στα 18 μου έγινα αστυνομικός, αλλά αποφάσισα παράλληλα να ασχοληθώ με την συγγραφή βιβλίων. Από την αρχή ήθελα ένα βιβλίο μου να το δωρίσω για κάποιον ιερό σκοπό» είπε περιγράφοντας το ξεκίνημα της νέας της προσέγγισης για τη ζωή και τα κατάφερε αφού έσοδα από τα παιδικά βιβλία της έχουν ενισχύσει πολλές δράσεις για τα παιδιά.

Φωτεινη
Η κ.Κωνσταντοπούλου μίλησε για  πρόσφατο βιβλίο της, το «Μέρλο, Περιπέτεια στα σύννεφα» (εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, σε εικονογράφηση Μαριάννας Φραγκούλη). 
Σε αυτό το έργο- απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τριών μέχρι εφτά χρόνων- πρωταγωνιστεί ο ζωηρός Μέρλο, ως ανήσυχο μικρό συννεφάκι που ξεκινά μια περιπέτεια γνώσης κι αναζήτησης. Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία που μας μαθαίνει να αποφεύγουμε τους αγνώστους και τα εμπόδια στο δρόμο προς το στόχο, που με πίστη προσπαθούμε να φτάσουμε!
Διδάγματα ζωής και ανθρωπιάς αφού τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν για το «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» που  είναι η Νεφέλη, ο Αντώνης, η Βάσια, η Φωτεινή και ο Νίκος και η Ευαγγελία. Είναι κάθε παιδί που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα.

Φωτεινη
Σε ένα άλλο της βιβλίο καταγράφει την ψυχή 12 προσφυγόπουλων μέρος των εσόδων του οποίου διατέθηκε για τη στήριξη των δομών φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών– προσφύγων της PRAKSIS ενώ το βιβλίο “Ο Τυροκοφτερός",αφορά τη διατροφή παιδιών ηλικίας άνω των επτά ετών. 
Η συγγραφική της επιτυχία « Μια Ζαχαρένια Συνταγή» ήταν  το πρώτο ελληνικό βιβλίο που τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες. Η συγγραφέας έλαβε τιμητική αναγνώριση για αυτό, αλλά και για την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία "Back2School", που στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων. 

Φωτεινη
Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2016, έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες». Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, που με την κοινωνική προσφορά τους συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια