Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρυώνετε; Απλά κόλπα για να ζεσταθείτε!


Τις τελευταίες ημέρες νιώθουμε πιο έντονα το κρύο ειδικά τις πρώτες πρωινές ή τις βραδυνές ώρες.

Το καλό ντύσιμο είναι απαραίτητο για να προστατευτούμε από την παγωνιά, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Υπάρχουν κάποια μικρά κολπάκια που θα εντείνουν την αίσθηση της ζεστασιάς. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά.

1. Προστάτευσε τα άκρα σου

Ίσως να έχεις αναρωτηθεί γιατί τα πόδια και τα χέρια κρυώνουν περισσότερο; Αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους: Πρώτον, γιατί τα άκρα βρίσκονται πιο μακριά από την καρδιά που τροφοδοτεί το σώμα με αίμα. Δεύτερον, γιατί υπάρχει μικρή ποσότητα λίπους και έτσι δεν έχουν τα άκρα τη μέγιστη προστασία από το κρύο και τρίτον γιατί συνήθως τα άκρα δεν προστατεύονται επαρκώς από τα ρούχα με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα στο κρύο.

2. Φάε υδατάνθρακες

Για την καλύτερη αντιμετώπιση του κρύου πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια) με σκοπό να μπορέσει ο οργανισμός να έχει την απαιτούμενη ενέργεια που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.

3. Απέφυγε το καυτό μπάνιο

Απέφυγε να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό γιατί, αν και θα σε ζεστάνει προσωρινά, μετά από λίγο το αίσθημα του κρύου θα το αισθάνεσαι πιο έντονο. Γι’ αυτό το λόγο κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό.

4. Λίγο αλκοόλ

Αν πιεις μικρή ποσότητα αλκοόλ, όταν το κρύο είναι τσουχτερό, τότε μπορεί να σε ζεστάνει. Αν καταναλώσεις όμως μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, θα ζεσταθείς προσωρινά, αλλά αργότερα η απώλεια της θερμότητας θα είναι μεγαλύτερη. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα να κρυώνουμε περισσότερο.


Πηγή: activeman.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια