Ετοιμαστείτε να ταξιδεύετε όρθιοι και στο αεροπλάνο!


Αν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είστε σίγουρα συνηθισμένη στην εικόνα των όρθιων επιβατών.

Θα το περιμένατε, όμως, αυτό να εφαρμοστεί και στα αεροπλάνα; Σκοπός του όλου «εγχειρήματος» είναι να μπορούν περισσότεροι επιβάτες να ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα και να μειωθεί έτσι η τιμή των εισιτηρίων.

Την πρόταση αυτή σκέφτηκε η αεροπορική εταιρεία VivaColombia, η οποία σχεδιάζει να κάνει οικονομία, καθώς στα άμεσα σχέδια της είναι οι επιβάτες να στέκονται όρθιοι! Σκοπός είναι να μπορούν περισσότεροι επιβάτες να ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα της εταιρείας και να μειωθεί έτσι η τιμή των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας που αψηφά όλους τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν διεθνώς, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν οι Κολομβιανοί με χαμηλό εισόδημα και θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των τουριστών που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως προστέθηκαν στο στόλο της 50 νέα Airbus 320s για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των τουριστών. Τα νέα αεροπλάνα θα έχουν περισσότερες θέσεις και χαμηλότερο κόστος συντήρησης με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στις αρχές του 2018.

Ο CEO της VivaColombia Γουίλιαμ Σόου δήλωσε στη Miami Herald: «Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόπους για να ταξιδέψουν και όρθιοι. Ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό επειδή θα κάνει τα ταξίδια πολύ πιο φθηνά» και συμπλήρωσε: «ποιος νοιάζεται αν σε μια ώρα πτήσης δεν υπάρχουν οθόνες, μαρμάρινα πατώματα και… φιστίκια;».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αεροπορική εταιρεία αναζητά τρόπους για να ταξιδεύουν όρθιοι οι επιβάτες. Ήταν το 2003 όταν η Airbus είχε την ιδέα οι επιβάτες να κάθονται σε κάθετες θέσεις.


Πηγή: usay.gr
_