Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το φιλότιμο των αστυνομικών στη Λάρισα

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ώρα 22:00 και στην είσοδο της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, εμφανίζονται δύο κατάκοπες οικογένειες προσφύγων με δύο και τέσσερα ανήλικα παιδιά ηλικίας απόδύο έως δέκα ετών.

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας

 

 

 Ζητάνε απεγνωσμένοι από τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στο σημείο ένα ζεστό μέρος για να φιλοξενηθούν, καθώς και λίγο φαγητό. Άμεσα κινητοποιείται ο επικεφαλής Υ)Α’. Βολεύει όπως, όπως τα ανήλικα εντός του μικρού οικίσκου της Αστυνομικής Φρουράς για να ζεσταθούν και αρχίζει τη προσπάθεια να βρει κάποιον υπεύθυνο, ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών.

   Συνομιλώντας με τον υπεύθυνο της Δομής, εκπρόσωπο  ΜΚΟ, λαμβάνει την απίθανη απάντηση: «βάλε τα ανήλικα στον Αστυνομικό οικίσκο και άσε τους γονείς έξω να περιμένουν»!!! Αφού του κατέστη σαφές από τον συνάδελφο ότι ο 10τμ οικίσκος ίσα που βολεύει τους τρείς εν υπηρεσία Αστυνομικούς και ότι επ΄ουδενί δεν προβλέπεται εκεί στέγαση προσφύγων για πολλούς και διάφορους λόγους, έλαβε αποσβολωμένος την απάντηση στην ερώτηση αν αύριο έρθει κάποιος για να δώσει λύση « Από Δευτέρα…. Εγώ εργάζομαι πενθήμερο κύριε»……..

   Ευτυχώς όμως ο Αστυνομικός και το φιλότιμο του δεν γνωρίζουν από πενθήμερο και αργίες. Ο επικεφαλής Υπαστυνόμος με δική του και μόνο πρωτοβουλία, έψαξε και βρήκε ζεστό κατάλυμα, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε το Σωματείο και σε λίγα λεπτά έφτασε στη Δομή ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, με φαγητό, νερά και γλυκίσματα για τα παιδάκια…..

   Αλήθεια τι θα γινόταν αν και ο Υπαστυνόμος περιοριζόταν απόλυτα στα προβλεπόμενα  καθήκοντα του; Πως θα ξημέρωναν οι δυο οικογένειες; Έχουν σκοπό οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν κάποιο σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστούν παρόμοιες περιπτώσεις η τα αφήνουν όλα στην καλή πρόθεση των Αστυνομικών;

   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συγχαίρει δημόσια όλους τους Συναδέλφους της συγκεκριμένης βάρδιας που εκτελούσαν υπηρεσία στη Δομή, και ειδικά τον επικεφαλής της βάρδιας Υ/Α’ ΝΤΑΦΟΥΛΗ Δημήτριο, για τη πρωτοβουλία του και την πραγματική αλληλεγγύη και  ανθρωπιά του.

 

 « O Ανθρωπισμός & η Αλληλεγγύη δεν είναι ένα απλό Υπηρεσιακό καθήκον και δεν έχουν ωράριο ….είναι ηθική υποχρέωση»

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                       ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια