Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Πειραιά: Διέταξαν δόκιμους αστυφύλακες να εργαστούν αμισθί για τον Μαραθώνιο


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση καθώς δόθηκε διαταγή σε δόκιμους αστυφύλακες να εργαστούν αμισθί για τον σημερινό Μαραθώνιο


Το bloko.gr δημοσιεύει την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ.

Βραδινές ώρες της σήμερον, 11 Νοεμβρίου 2017, μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους Δόκιμους Αστυφύλακες, οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους εκπαίδευση σε Τμήματα Τροχαίας του Πειραιά, αλλά και εν γένει του Νομού Αττικής, ότι, με σχετική διαταγή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διατίθενται για λήψη μέτρων τάξης κατά τη διεξαγωγή του 35ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας και λοιπών αγώνων δρόμου και συνεπώς θα εκτελέσουν «διατεταγμένη» υπηρεσία την 12 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, θεωρούμε, το λιγότερο, απαράδεκτο το γεγονός να χρησιμοποιηθούν εκπαιδευόμενοι σε εργασία την Κυριακή, ενώ, άπαντες γνωρίζουν ότι, η εν λόγω εργασία μπορεί να είναι μόνον αμισθί. Αφού, με τη ψήφιση του ν.4472/2017, στους μαθητές των Σωμάτων ασφαλείας, ΔΕΝ καταβάλλεται το επίδομα για πέραν των πέντε ημερών της εβδομάδας εργασία και στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1728/17/1076435 από 29-05-2017 διαταγή του κ. Αρχηγού, με την οποία οι δόκιμοι διατίθενται για υπηρεσία αυστηρά και μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 06:00 έως 22:00.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να γνωρίζει ότι, αύριο, 12 Νοεμβρίου 2017, οι ανωτέρω εκδηλώσεις θα φυλάσσονται από αστυνομικούς που βρίσκονται υπό δοκιμασία και η Ελληνική πολιτεία δε θα τους καταβάλλει κανένα αντίτιμο για την προαναφερόμενη εργασία τους. Ερωτούμε: 1. Υπάρχει τροποποίηση των προαναφερθέντων, ψηφισμένου νόμου ή της διαταγής του Αρχηγού του Σώματος και διατέθηκαν οι δόκιμοι σε εργασία την Κυριακή; 2. Αν υπάρχει τροποποίηση της διαταγής του κ. Αρχηγού με ποιο σκεπτικό έγινε, θέλουμε εργαζόμενους αμισθί; Σε ποια Χώρα συμβαίνει αυτό; 3. Ποιος δεν λαμβάνει υπόψη τους νόμους του Κράτους και εκδίδει διαταγές κατά το δοκούν και προς το συμφέρον του; 4. Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί γνωρίζουν για αυτές τις ενέργειες; Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της ως άνω κατάπτυστης, προφανώς παράνομης και ανήθικης διαταγής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καλώντας ταυτόχρονα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δια του Νομικού της Συμβούλου και όχι μόνο, έτσι ώστε, αυτοί που δεν σέβονται το μέλλον της Κοινωνίας και τους εκπαιδευόμενους Δόκιμους Αστυφύλακες, να λογοδοτήσουν ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και πάσης αρχής.

ΕΝΩΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηρ. Πολυτεχνείου 37 6ος όροφος Τ.Κ 18532, Πειραιάς

Τηλ.: 2104174449, Φαξ: 2104171554

Email: eaypeiraia@gmail.com



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια